Αποστολή Παρίσι : Γιώργος Φερδής

Με χοροστασία του Επισκόπου Ρηγίου,  τελέστηκε σήμερα η Θεία λειτουργία στον Μητροπολιτικό ναό του Παρισιού, αδεία και ευλογία του οικείου ποιμενάρχου κ. Εμμανουήλ.

Την θεία λειτουργία τέλεσε ο εφημέριος του ναού του Αγίου Στεφάνου πρωτοπρεσβύτερος π. Παναγιώτης Ξενιτέλλης.

Γεμάτη ήταν από νωρίς η εκκλησία όπως κάθε Κυριακή με πιστούς ορθόδοξους από την Γαλλική Πρωτεύουσα στην οδό Georges Βizet.

Το παρόν έδωσε και η εξοχοτάτη πρέσβυς κ. Μαρία Θεοφίλη η οποία είναι συχνά παρούσα στα εκκλησιαστικά γεγονότα της Μητροπόλεως.

Λίγο πριν το τέλος ο Βοηθός Επίσκοπος του Εξαγώνου μίλησε για την προσευχή που πρέπει όλοι οι πιστοί να ενδυναμώνουμε αυτή την περίοδο της νηστείας.

“Πρέπει να γίνει καθημερινό αίτημα της προσευχής μας η ενίσχυση της πίστεως μας” είπε συγκεκριμένα ο Θεοφιλέστατος ενώ ευχήθηκε σε όλους καλή συνέχεια της Σαρακοστής.

Ο κ. Ειρηναίος μετέφερε τις ευχές του Μητροπολίτου Γαλλίας κ. Εμμανουήλ ο οποίος απουσίαζε για πνευματικά καθήκοντα στη νότια Γαλλία, που με την άδεια του χοροστάτησε στον Μητροπολιτικό ναό και τον ευχαρίστησε για την πνευματική συνύπαρξη που έχουν τόσα χρόνια στον κοινό αγώνα της Μητροπόλεως.

Ο π. Παναγιώτης ευχαριστήσε τον Επίσκοπο Ρηγίου για την λαμπρή και τόσο απλή παρουσία του ευχόμενος να έχει καλή Επισκοπική και πνευματική πορεία.

Αμέσως μετά ο κ. Ειρηναίος μοίρασε το αντίδωρο σε όλους τους πιστούς, ευχόμενος στον καθένα χωριστά.

Ο Γιώργος Φερδής είναι πτυχιούχος Θεολογίας του Ορθόδοξου Ινστιτούτου Αγίου Σεργίου Παρισίων και έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Αθήνα.

Ετικέτες: