Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023 | 7:21

Χειροτονία πρεσβυτέρου στη Μητρόπολη Μαρωνείας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Το πρωί του Σαββάτου 2 Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία αποδίδεται η γιορτή της Πεντηκοστής, ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων ιερούργησε στον καθεδρικό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, παράλληλα με το μυστήριο της ευχαριστίας, ο μητροπολίτης τέλεσε το μυστήριο της χειροτονίας σε πρεσβύτερο του αρχιδιακόνου της μητρόπολης Χρύσανθου Θεοδωρίδη.

Μετά την είσοδο των τίμιων δώρων, οι διάκονοι αρχικά και στην συνέχεια οι πρεσβύτεροι προσέφεραν προς τον επίσκοπο τον υποψήφιο προς χειροτονία, ο οποίος δανειζόμενος στο λόγο του τμήμα ομιλίας του ιερού Χρυσοστόμου αναφέρθηκε στην ενότητα των προσώπων του τριαδικού θεού και την ενότητα των πιστών με τον θεό μέσω των μυστηρίων και της αγάπης.

Αμέσως μετά το μυστήριο της χειροτονίας ο μητροπολίτης απένειμε στον νέο ιερομόναχο το οφφίκιο του αρχιμανδρίτη και με την ευκαιρία ευχαρίστησε τον παριστάμενο καθηγούμενο της μονής εσφιγμένου του Αγίου Όρους αρχιμανδρίτη κ. Βαρθολομαίο, και τους λοιπούς πατέρες που μετείχαν στο μυστήριο της ιεροσύνης.

Πηγή: xronos.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ