Το πρωί του Σαββάτου 2 Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία αποδίδεται η γιορτή της Πεντηκοστής, ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων ιερούργησε στον καθεδρικό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, παράλληλα με το μυστήριο της ευχαριστίας, ο μητροπολίτης τέλεσε το μυστήριο της χειροτονίας σε πρεσβύτερο του αρχιδιακόνου της μητρόπολης Χρύσανθου Θεοδωρίδη.

Μετά την είσοδο των τίμιων δώρων, οι διάκονοι αρχικά και στην συνέχεια οι πρεσβύτεροι προσέφεραν προς τον επίσκοπο τον υποψήφιο προς χειροτονία, ο οποίος δανειζόμενος στο λόγο του τμήμα ομιλίας του ιερού Χρυσοστόμου αναφέρθηκε στην ενότητα των προσώπων του τριαδικού θεού και την ενότητα των πιστών με τον θεό μέσω των μυστηρίων και της αγάπης.

Αμέσως μετά το μυστήριο της χειροτονίας ο μητροπολίτης απένειμε στον νέο ιερομόναχο το οφφίκιο του αρχιμανδρίτη και με την ευκαιρία ευχαρίστησε τον παριστάμενο καθηγούμενο της μονής εσφιγμένου του Αγίου Όρους αρχιμανδρίτη κ. Βαρθολομαίο, και τους λοιπούς πατέρες που μετείχαν στο μυστήριο της ιεροσύνης.

Πηγή: xronos.gr

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: