Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 | 11:27

Χειροτονία νέου πρέσβυτέρου στην Αγία Τριάδα Πετρούπολης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Μέσα σε κλίμα χαράς αλλά και συγκίνησης ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών & Πετρουπόλεως Αθηναγόρας τέλεσε σήμερα το πρωί την εις πρεσβύτερν χειροτονία του διακόνου π. Κωνσταντίνου Κασσού.

Η χειροτονία τελέσθηκε παρουσία πλειάδος ιερεών από όλη την Ελλάδα, στον ιερό ναό Αγίας Τριάδος Πετρούπολης εκεί όπου διακονούσε ενάμιση χρόνο τώρα ο π. Κωνσταντίνος.

Στον χειροτονητήριο λόγο του ο νέος πρεσβύτερος αφού ευχαρίστησε τα συγγενικά του πρόσωπα που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην επιλογή του δρόμου της ιερωσύνης αλλά και τους κληρικούς που όλο αυτό το διάστημα τον στήριξαν στην διακονία του, τόνισε πως η ιερωσύνη σημαίνει διακονία του πλησίον αδελφού με έργα.

Τέλος, μιλώντας για το πρόσωπο του Επισκόπου και χειροτονητή του Μητροπολίτη κ. Αθηναγόρα, τόνισε ότι από την πρώτη στιγμή της διακονίας δίπλα του συνάντησε έναν Επίσκοπο φιλόξενο, φιλάγαθο, δίκαιο, που αγωνιά για το ποίμνιο του και μεριμνά για την πνευματική του ανύψωση.

Ο κ. Αθηναγόρας μιλώντας στο νέο ιερέα αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή στην οποία ο Χριστός θεραπεύει έναν μογιλάλο και του δίνει ξανά την δυνατότητα να μιλήσει και να ακούσει.

“Να ξέρεις ότι η διακονία μέσα στον χώρο της Εκκλησίας δεν είναι μονόπλευρη. Δεν είναι διακονούντες μέσα στην Εκκλησία, μόνο οι διάκονοι και οι ιερείς. Διακονία κάνουν και οι λαϊκοί. Πιστοί λαϊκοί. Θέλει και εκεί να έχεις αυτία ανοιχτά και γλώσσα που να λέει αυτά που έχει ακόυσει σωστά”.

Τέλος κάλεσε τον νέο πρεσβύτερο να δει τους ανθρωπους της νέας του ενορίας ως διακονούντες. “Να τους δεις ως ανθρώπους που έχουν την ανάγκη να ακούσουν για να μιλήσουν. Διότι εκτός από τους ιερείς, κήρυκες είναι και οι λαϊκοί. Αυτό που θα ακούσουν από εσένα θα το διαδόσουν στους γύρω τους, διότι η ιεραποστολή μέσα στην Εκκλησια συνεχίζεται αδιάκοπα και δεν τελειώνει ποτέ. Να μην πας μόνο ως δάσκαλος αλλά να ακούσεις τις ανάγκες αυτών που θα ποιμάνεις. Για να μπορεί η γλώσσα σου την αλήθεια του Ευαγγελίου να την μεταποιεί σε σημερινή πραγματικότητα”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ