Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022 | 23:08

Χειροτονία νέου Επισκόπου στο Πατριαρχείο Ρουμανίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Καθεδρικό Ναό της Μαδρίτης, η χειροτονία νέου αρχιερέως της Εκκλησίας της Ρουμανίας, βοηθού Επισκόπου στην Ισπανία και την Πορτογαλία.

Ο αρχιμανδρίτης Θεόφιλος Ρόμαν χειροτονήθηκε Επίσκοπος υπό τον τίτλο Ιβηρίας. Την χειροτονία τέλεσε ο Μητροπολίτης Κλουζίου, Μαραμούρες και Σαλαζεάνου Ανδρέας, εκπρόσωπος του Πατριάρχη Βουκουρεστίου, ενώ συμμετείχε ο Μητροπολίτης Ισπανίας και Πορτογαλίας Πολύκαρπος του Οικουμενικού Θρόνου και χορεία αρχιερέων της Εκκλησίας της Ρουμανίας.

Στον λόγο του ο Μητροπολίτης Κλουζίου αναφέρθηκε στο κατα Ιωάννην Ευαγγέλιο και στον στίχο “οὐχ ὑμεῖς με ἐξελέξασθε, ἀλλ᾿ ἐγὼ ἐξελεξάμην ὑμᾶς, καὶ ἔθηκα ὑμᾶς ἵνα ὑμεῖς ὑπάγητε καὶ καρπὸν φέρητε, καὶ ὁ καρπὸς ὑμῶν μένῃ, ἵνα ὅ,τι ἂν αἰτήσητε τὸν πατέρα ἐν τῷ ὀνόματί μου, δῷ ὑμῖν.

Τόνισε τη σημασία της ποιμαντικής αποστολής του Επισκόπου ενώ εξήρε το έργο του κατά τη διάρκεια της διακονίας του στην Μητρόπολη Κλουζ και τον προέτρεψε να συνεχίσει τις εργασίες για τη νέα αποστολή που του ανατέθηκε.

Στο τέλος της λειτουργίας, ο Μητροπολίτης Κλουζίου Ανδρέας ανέγνωσε την πατριαρχική πράξη που επιβεβαιώνει την εκλογή του Αρχιμανδρίτη Θεόφιλου Ρόμαν ως Επίσκοπος της Επαρχίας της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, έδωσε στη συνέχεια στον νέο ιεράρχη επιστήθιο Σταυρό και εγκόλπιο.

Photo credit: Episcopia Maramureşului and Sătmarului / Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ