Στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Λαρίσης τέλεσε χθες το πρωί ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος την αναίμακτο Θεία Μυσταγωγία.

Ο ευσεβής λαός από νωρίς το πρωί κατέκλυσε την Εκκλησία, ενώ το «παρών» έδωσαν πολλοί εκ των επισήμων της πόλεώς μας, οι οποίοι φέρουν το όνομα των Αγίων, με πρώτο τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό, ενώ παρόντες ήταν ακόμη ο βουλευτής της ΝΔ Χρ. Κέλλας, ο εορτάζων δημοτικός σύμβουλος Ντ. Διαμάντος, η περιφ. σύμβουλος Λίτσα Λιακούλη, ο πρώην δήμαρχος Κώστας Τζανακούλης, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Κώστας Σαμουρέλης, κ.ά.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος χειροτόνησε στον βαθμό του διακόνου τον κ. Χρήστο Παπαγεωργίου, έγγαμο και πατέρα ενός τέκνου, στον οποίο έδωσε πατρικές νουθεσίες τονίζοντας το μεγαλείο της Ιεροσύνης, παροτρύνοντάς τον να μιμηθεί τους εορταζομένους Αγίους και να γίνει και εκείνος Ισαπόστολος.

Πριν την απόλυση τελέστηκε η αρτοκλασία προς τιμήν των αργυροχρυσοχόων και κοσμηματοπωλών της πόλεώς μας και ο σεβασμιότατος ευχήθηκε σε όλους τους ενορίτες αλλά και σε όσους φέρουν τα ονόματα των Αγίων έτη πολλά και ευλογημένα.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: