Στον πατριαρχικό ναό του αγίου Γεωργίου στο Φανάρι τελέστηκε σήμερα το πρωί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο η χειροτονία του νέου επισκόπου Τράλλεων Βενιαμίν.

Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κατά την αρχιερατική θεία λειτουργία, συλλειτούργησαν οι μητροπολίτες Τρανουπόλεως Γερμανός, Δωδώνης Χρυσόστομος, Μύρων Χρυσόστομος, Ικονίου Θεόληπτος, Κυδωνιών Αθηναγόρας και Λήμνου Ιερόθεος. Συμπροσευχόμενοι παρέστησαν οι μητροπολίτες Γέρων Πριγκηποννήσων Δημήτριος, Μυριοφύτου Ειρηναίος, Συνάδων Διονύσιος, Καλλιουπόλεως Στέφανος και Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιος και οι Επίσκοποι Αλικαρνασσού Αδριανός και Αραβισσού Κασσιανός.

Δημοσιεύτηκε από Ecumenical Patriarchate στις Κυριακή, 3 Νοεμβρίου 2019

Ο κ. Βαρθολομαίος, στον λόγο του, εξήρε την αφοσίωση με την οποία ο νέος επίσκοπος Βενιαμίν διακονεί για περίπου τριάντα χρόνια την Πατριαρχική Αυλή, υπογραμμίζοντας ότι “καθίσταται ιεράρχης της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, η οποία είναι κληρονόμος τιμιωτάτων παραδόσεων και αξιών και φρουρός της πνευματικής παρακαταθήκης του Γένους”.

Φωτογραφίες: Φως Φαναρίου

Η Σοφία Καρεκλά έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Είναι υποψήφια διδάκτωρ στο Τμήμα Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του ΑΠΘ. Εργάζεται σε τηλεοπτικά κι έντυπα Μέσα, από το 2006.

Ετικέτες: