Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023 | 3:17

Χειροτονήθηκε πρεσβύτερος ο πρωτοδιάκονος της Μητροπόλεως Ύδρας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΥΔΡΑ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΕΡΔΗΣ

Το Σάββατο 28 Απριλίου τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ύδρας η εις πρεσβύτερον χειροτονία του Αρχιδιακόνου της Μητροπόλεως π. Νεκταρίου Δαρδανού.

Τη χειροτονία τέλεσε ο Μητροπολίτης Ύδρας Εφραίμ, συμπαραστατούμενος από τους Μητροπολίτες Ρεθύμνης Ευγένιο, Κυθήρων Σεραφείμ, Παροναξίας Καλλίνικο και τον Επίσκοπο Σαλώνων Αντώνιο.

Ο π. Νεκτάριος Δαρδανός στον χειροτονητήριο λόγο του αναφέρθηκε στις νέες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η Εκκλησία, οι οποίες έρχονται με ρυθμό καταιγίδας και τόνισε πως η Εκκλησία θα πρέπει να αντιτάσσει πάντοτε την αξία της αρετής έναντι της υπεροχής της δύναμης και ίσως η προσπάθεια αυτή να νοηματοδοτήσει εκ νέου την ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο. Συνέχισε ο π. Νεκτάριος λέγοντας πως περισσότερο από μισθούς και συντάξεις, η κοινωνία διψάει για ανθρώπους με ποιότητα και σύνεση. Είναι η αληθινή Εκκλησία που δεν επιδιώκει να προπαγανδήσει αλλά να μεταμορφώσει.

Εμφανώς συγκινημένος ο χειροτονών Ιεράρχης, Μητροπολίτης Ύδρας κ. Εφραίμ, απηύθυνε λόγους πατρικής αγάπης και στοργής προς τον χειροτονούμενο, ο οποίος διηκόνησε πλησίον του επί 5 συναπτά έτη ως Αρχιδιάκονος και Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Γραφείου του, τονίζοντας την υψίστη σημασία του μεγάλου μυστηρίου της Ιερωσύνης, προϊὀντος Θείας Χάριτος, και κάλεσε τον νέο ιερέα να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και των επιτακτικών αναγκών της Εκκλησίας και του λαού του Θεού, στον συνεχώς μεταβαλλόμενο σύγχρονο κόσμο και υπογράμμισε την σημασία του θυσιαστικού φρονήματος.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Ποιμενάρχης κ. Εφραίμ επιβραβεύοντας τον νεοχειροτονηθέντα Πρεσβύτερο για την διακονία του στην Ιερά Μητρόπολη ως Διακόνου και Αρχιδιακόνου, του απένειμε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ