Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022 | 5:17

Χειροτονήθηκε πρεσβύτερος ο αρχιδιάκονος της Μητροπόλεως Κηφισίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Με λαμπρότητα εορτάστηκε η ανάμνηση της Μετάστασης του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην Αγία Μαρίνα Εκάλης.

Σήμερα το πρωί τελέστηκε αρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του μητροπολίτη Λαοδικείας Θεοδωρήτου και συλλειτουργούντων των μητροπολιτών Θεσσαλιώτιδος & Φαναριοφερσάλων Τιμοθέού και Κηφισίας Κυρίλλου.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε σε κλίμα συγκίνησης  η εις πρεσβύτερον χειροτονία, του μέχρι σήμερα αρχιδιακόνου της Μητροπόλεως Κηφισίας, π. Ιωάννη Γκουγκούμη, ο οποίος φέρει το όνομα του Αγίου Ευαγγελιστή Ιωάννη.

Ο πνευματικός πατέρας και ποιμενάρχης κ. Κύριλλος στο σύντομο λόγο του προς τον χειροτονούμενο πρεσβύτερο ανέφερε τους λόγους του Αποστόλου Παύλου “σὺ δὲ μένε ἐν οἷς ἔμαθες καὶ ἐπιστώθης, εἰδὼς παρὰ τίνος ἔμαθες, καὶ ὅτι ἀπὸ βρέφους τὰ ἱερὰ γράμματα οἶδας, τὰ δυνάμενά σε σοφίσαι εἰς σωτηρίαν διὰ πίστεως τῆς ἐν Χριστῷ ᾿Ιησοῦ”, τονίζοντας ότι σήμερα ανοίγεται ένα άλλο κεφάλαιο μπροστά του αυτό της ιερωσύνης και της τέλεσης του μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας”.

Στην χειροτονία παρευρέθησαν δεκάδες κληρικοί της μητροπόλεως Κηφισίας και άλλων μητροπόλεων και εκατοντάδες πιστοί.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος απένειμε στο νέο πρεσβύτερο το οφφίκιο του αρχιμανδρίτη ευχόμενος να τον ενδυναμώνει ο ευαγγελιστής της αγάπης και να τον χαίρεται η τοπική Εκκλησία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ