Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022 | 13:35

Θεσσαλονίκη: Χειροτονήθηκε ο νέος μητροπολίτης Φιλίππων Στέφανος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΣΟΦΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ- ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΕΡΔΗΣ

Τον στενό του συνεργάτη τα τελευταία χρόνια στην μητρόπολη Θεσσαλονίκης και εκλεγμένο μητροπολίτη Καβάλας Στέφανο χειροτόνησε σήμερα το πρωί στον ναό του αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης ο ποιμενάρχης της πόλης κ. Άνθιμος.

“Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στον Θεό, γιατί είναι του Θεού το θέλημα, να ξεκινάς από τη Θεσσαλονίκη και να ζητείς από τους ιεράρχες “ελάτε να κάνουμε επίσκοπο τον πατέρα Στέφανο”, ο οποίος ουδέποτε ζήτησε να δεχθεί νωρίτερα τον τρίτο βαθμό της ιεροσύνης”, επεσήμανε ο κ. Άνθιμος στην ομιλία του.

Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης δήλωσε ότι δεν θέλει να κάνει έναν τυπικό θριαμβευτικό λόγο για τη σημερινή χειροτονία αλλά να εκφράσει τη χαρά και την ευαρέσκειά του για την εκλογή του μέχρι πρότινος Πρωτοσυγκέλου του.

Απευθυνόμενος στον νεοεκλεγέντα μητροπολίτη Στέφανο, τον παραίνεσε “να αφιερώσεις τη ζωή σου στο πνευματικό έργο του επισκόπου. Βάλε τα δυνατά σου και δώσε αγάπη στην μητρόπολή σου”.

Από την πλευρά του, ο νεοχειροτονηθείς μητροπολίτης Φιλίππων ξεκίνησε την ομιλία του εκφράζοντας την αγωνία του “αν θα πορευθώ αξίως στα νέα μου καθήκοντα”. “Είθε η χάρη του Θεού να μην με εγκαταλείψει στον αγώνα μου για το ποίμνιο που μου εμπιστεύθηκε”, είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, ευχαρίστησε θερμά τον Οικουμενικό Πατριάρχη, τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και όλους τους μητροπολίτες που συγκροτούν την ιεραρχία για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του. Εξέφρασε “μεγάλη ευγνωμοσύνη στον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης ο οποίος με περιέβαλε με πατρική αγάπη όλα αυτά τα χρόνια”.

Στον λόγο του, ο νεοεκλεγείς μητροπολίτης Στέφανος δεν παρέλειψε να μνημονεύσει, “ανάβω κερί ευγνωμοσύνης” είπε χαρακτηριστικά, τον μακαριστό μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Παντελεήμονα Β’ που του χάρισε τους δύο πρώτους βαθμούς της ιεροσύνης, τον μακαριστό μητροπολίτη Καβάλας Προκόπιο, τον προκάτοχό του, καθώς και τον μακαριστό ιερέα Κωνσταντίνο Παπαγιάννη που ήταν ο προϊστάμενός του στον ιερό ναό αγίων Αποστόλων Θεσσαλονίκης.

Στην χειροτονία του νέου μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου συλλειτούργησαν με τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης οι μητροπολίτες Μιλήτου Απόστολος, Βεροίας Παντελεήμων, Αυλώνος Χριστόδουλος, Ξάνθης Παντελεήμων, Τριπόλεως Θεοφύλακτος, Σιδηροκάστρου Μακάριος, Βρεσθένης Θεόκλητος, Ικονίου Θεόκλητος, Σύρου Δωρόθεος, Ελευθερουπόλεως Χρυσόστομος, Ζιχνών Ιερόθεος, Νεαπόλεως Βαρνάβας, Κοζάνης Παύλος, Λαγκαδά Ιωάννης, Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, Κίτρους Γεώργιος, Ηλιουπόλεως Θεόδωρος, Μαρωνείας Παντελεήμων, Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος, Ιωαννίνων Μάξιμος, Γρεβενών Δαβίδ, Τρίκκης Χρυσόστομος και ο επίσκοπος Θερμών Δημήτριος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ