ΟRTHODOXIA.INFO | Μάρκος Παπαγεωργίου Λαμπρη η σημερινή ημέρα για το ναό της Αγίας Αναστασίας της Πατρικίας, αλλά και την Μητρόπολη Περιστερίου.

Στη σημερινή Θεία λειτουργία ο Μητροπολίτης Περιστερίου Κλήμης, απένειμε το οφφίκιο του αρχιδιακόνου στον διάκονο του ναού π. Ειρηναίο Γεροντή, επαινώντας το ήθος και την ευπρέπεια της διακονίας του. Είναι μάλιστα ο πρώτος κληρικός που χειροθετείται αρχιδιάκονος της Μητροπόλεως Περιστερίου.

Όπως τόνισε στον Θείο Λόγο του προς τους παριστάμενους πιστούς “ο άνθρωπος για να ακολουθήσει σωστά τον Θεάνθρωπο, πρέπει να σηκώσει τον Σταυρό του. Η άρση του δικού του Σταυρού είναι η μόνη ανταπόκριση γνήσιας αγάπης προς το πρόσωπο του Κυρίου, με την ελεύθερη βούλησή μας”.

Έκλεισε λέγοντας ότι “όσο βαρύς και αν είναι ο Σταυρός, όσο δύσκολη και αν είναι η ζωή μας, δε σταματαει εκεί. Το τέρμα είναι η Ανάσταση και όχι ο Σταυρός”.

Ο κ. Κλήμης επιπλέον, απένειμε το οφφίκιο του πρωτοπρεσβυτέρου στον επίσης εφημέριο π. Λάμπρο Τσάκαλο, ως ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς του, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο διακριτικό χαρακτήρα του και στην αδιάλλειπτη εργατικότητά του.

Tagged: