Ελλάδα

Χειροθεσίες και θεμελίωση από τον Μητροπολίτη Εδέσσης

Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ λειτούργησε στον ιερό ενοριακό ναό Αγίου Δημητρίου Δαμιανού, όπου κατά το πέρας της Θείας Λειτουργίας έδωσε το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου στον εφημέριου του ιερού ναού π. Γεώργιο Ζορμπά και χειροθέτησε Αναγνώστη τον ιεροψάλτη του ιερού ναού κ. Βασίλειο Καραμπουζίνη.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον Αγιασμό και θεμελίωσε το ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Παντελεήμονος εις ανάμνησιν της «Κόκκινης Εκκλησιάς», δηλαδή του ομωνύμου ναού από την πατρίδα των προσφύγων κατοίκων του χωριού, το Σιβρί Χισάρ της Καππαδοκίας, και εις μνήμην αυτών και των προγόνων τους.

Στις ιερές ακολουθίες μετείχαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Γιαννιτσών Πρωτοπρ. Ιωάννης Σπυρίδης, κληρικοί της Ι. Μητροπόλεως, ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Γρηγόριος Στάμκος, οι Βουλευτές Πέλλας κ. Γεώργιος Καρασμάνης και κ. Θεοδώρα Τζάκρη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας κ. Χρήστος Πασσαλής, άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και των φορέων και μεγάλος αριθμός πιστών από όλη την περιοχή.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Η πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Άγιο Χαράλαμπο Πολυγώνου

Σπύρος Παπαγεωργίου

Θεσπιών: «Ο Άγιος Αθανάσιος ήταν πυλώνας και δεν ξεπέρασε τις κόκκινες γραμμές»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Τρίκκης: «Οι ιερείς μας αποτελούν τους παραστάτες της Εκκλησίας μας»

Αναστάσιος Βόπης

Κορωνείας: «Να λέμε την αλήθεια με κάθε κόστος»

Θεμελίωση ναού του Οσίου Ιερωνύμου στον Αυλώνα Αττικής

Γιώργος Δ. Φερδής

Τρίκκης: «Παλαιότερα οι άνθρωποι έμεναν νηστικοί και έχτιζαν εκκλησίες»