Με την συμμετοχή πλήθους κόσμου τελέστηκε ο Εσπερινός στον Άγιο Γεώργιο Νέου Ψυχικού χοροστατούντος του Επισκόπου Σαλώνων κ. Αντωνίου.

Κατά την διάρκεια του Εσπερινού ο κ. Αντώνιος χειροθέτησε και ένα νέο παιδί αναγνώστη, πνευματικό τέκνο της ενορίας και ψάλτης του ναού.

Ο Επίσκοπος Σαλώνων στην ομιλία του αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Γεωργίου και για το πόσο πρέπει να έχουμε τον Άγιο παράδειγμα στην ζωή μας.

“Να παρακαλέσουμε τον Άγιο να μεταλαμπαδεύσει την πίστη που είχε και Εκείνος για να οδηγηθούμε στον δρόμο του Χριστού” είπε συγκεκριμένα ο κ. Αντώνιος ο οποίος ευχαρίστησε για την φιλοξενία τον προϊστάμενο του ναού.

Αμέσως μετά το εκκλησίασμα, πιστοί και ιερείς πραγματοποίησαν την ιερά λιτανεία της εικόνας του Αγίου Γεωργίου σε δρόμους της ενορίας με την συνοδεία μουσικής μπάντας.

Ο προϊστάμενος Αρχιμανδρίτης Μιχαήλ Σταθάκης λίγο πριν την απόλυση ευχαρίστησε θερμά τον κόσμο για την παρουσία του στις εορταστικές εκδηλώσεις και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Ψυχικού που στηρίζει ιδιαίτερα το έργο της ενορίας.

Ο Γιώργος Φερδής είναι πτυχιούχος Θεολογίας του Ορθόδοξου Ινστιτούτου Αγίου Σεργίου Παρισίων και έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Αθήνα.

Ετικέτες: