Αναστάσιμος Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε την Κυριακή το πρωί, 22 Οκτωβρίου της οποίας προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ναζιανζού κ. Θεοδώρητος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Αθηναγόρα Μπίρδα, ο οποίος και μετέφερε στον Ιερό Ναό το χαριτόβρυτο ιερό λείψανο – χέρι του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου, τους ιερείς του Ναού και τον Αρχιδιάκονο π. Ιωάννη Μπούτση.

Προ της ενάρξεως της Θείας Λειτουργίας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ναζιανζού κ. Θεοδώρητος, χειροθέτησε σε αναγνώστες τον κ. Τσιλιγιάννη Βασίλειο, Αξιωματικό της Πολεμικής Αεροποριας και τον κ. Δημητρακόπουλο Κωνσταντίνο, Εκπαιδευτικό, αμφότεροι συνεργάτες ποιμαντικού έργου του Ιερού Ναού, που διακονούν στο ιερό αναλόγιο.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας οι πιστοί που είχαν κυριολεκτικά κατακλύσει τον Ιερό Ναό, με υποδειγματική τάξη και έκδηλη συγκίνηση, ασπάστηκαν το χαριτόβρυτο ιερό λείψανο – χέρι του Αγίου Δημητρίου.

Έψαλαν πολυμελείς Βυζαντινοί χοροί υπό τη διεύθυνση των Ιεροψαλτών του Ιερού Ναού μας, του Πρωτοψάλτου κ. Συμεών Σβανά και του Λαμπαδάριου κ. Χαράλαμπου Χωραΐτη.

Στην συνέχεια ακολούθησε πρωινό Ενοριακό Αρχονταρίκι στον ισόγειο χώρο, κάτωθεν του Ιερού Ναού με τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Αθηναγόρα Μπίρδα.

Ο π. Αθηναγόρας ανέφερε το ιστορικό της επανακομιδής του ιερού λειψάνου του Αγίου Δημητρίου από το San Lorenzo της Ιταλίας, παρουσιάζοντας και σχετικό οπτικό υλικό. Η εκδήλωση έκλεισε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων τόσο, από την πλευρά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα δια χειρός του Αγίου Πρωτοσυγκέλου π. Αθηναγόρα προς τον Ιερό Ναό μας, μιας εικόνας του Αγίου Δημητρίου και το βιβλίο του Σεβασμιωτάτου, όπου εξιστορεί όλα τα γεγονότα που σχετίζονται με την επανακομιδή του ιερού λειψάνου του Αγίου Δημητρίου στην Θεσσαλονίκη το 1978, όσο και του Ιερού Ναού προς τον Σεβασμιώτατο, ενός ασημένιου δίσκου με χαραγμένη την κεφαλή του Αγίου Δημητρίου.

Κατα την αποχώρηση του ιερού λειψάνου οι πιστοί έζησαν απερίγραπτες στιγμές συγκίνησης. Με συναισθήματα αγάπης, σεβασμού και τιμής στον προστάτη Άγιο Δημήτριο τον Μυροβλύτη και χτυπώντας χαρμόσυνα οι καμπάνες του Ναού, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος, ο Άγιος Πρωτοσύγκελος, οι κληρικοί και πλήθος πιστών, κατευόδωσαν το ιερό λείψανο το οποίο και θα επιστρέψει στην Ιερά Μητρόπολη Βεροίας.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: