Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022 | 1:28

ΧΑΡΙΟΥΠΟΛΕΩΣ ΙΩΑΝΝΗΣ: Μονόδρομος η επιστροφή μας στην μητέρα Εκκλησία της Ρωσίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

ORTHODOXIA.INFO | Παρίσι – Γιώργος Φερδής Την έντονη ενόχλησή του για την απόφαση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου για τη διάλυση της Αρχιεπισκοπής Ρωσικών Ορθόδοξων Εκκλησιών Δυτικής Ευρώπης εκφράζει μέσω του orthodoxia.info ο Αρχιεπισκοπος Χαριουπόλεως Ιωάννης.

«Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος μας φέρθηκε άσχημα. Δεν άκουσε καν τα επιχειρήματά μας», σημείωσε με νόημα ο Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης στη σύντομη συνομιλία μας στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής rue Daru, συμπληρώνοντας ότι «πολλά είναι τα σενάρια και πολλοί αυτοί που έχουν συμβάλει στην κατάργηση αυτού του Τόμου».

Αύριο Σάββατο συνέρχεται στο Παρίσι η κληρικολαϊκή συνέλευση των Ρωσικών παροικιών στην Ευρώπη και οι αποφάσεις θα είναι δύσκολες.

Το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι η ένταξή τους στο Πατριαρχείο της Μόσχας. Υπάρχει όμως και το ενδεχόμενο να ζητήσουν υπαγωγή σε άλλη δικαιοδοσία ή ακόμη και να εξακολουθήσουν να λειτουργούν σαν να μην πήρε το Πατριαρχείο την απόφαση της κατάργησής τους.

 «Όλα θα κριθούν από την αυριανή απόφαση»

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης, που έμαθε τον προηγούμενο Νοέμβριο στην Κωνσταντινούπολη από τα ΜΜΕ την κατάργηση της Αρχιεπισκοπής του, θεωρεί ότι πίσω από την απόφαση κατάργησης της Εξαρχίας κρύβονται οι μητροπολίτες Γαλλίας Εμμανουήλ, Βελγίου Αθηναγόρας και Ιταλίας Γεννάδιος.

O απεσταλμένος του orthodoxia.info στο Παρίσι Γ. Φερδής σε παλαιότερη επικοινωνία του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιωάννη

Για τον Αρχιεπίσκοπο Ιωάννη «η επιστροφή στην μητέρα Εκκλησία της Ρωσίας είναι μονόδρομος» και, όπως σημειώνει με νόημα , όλα πλέον θα κριθούν στην αυριανή Κληρικολαϊκή στο Παρίσι.

Η Αρχιεπισκοπή Ρωσικών Ορθόδοξων Εκκλησιών Δυτικής Ευρώπης ήταν εξαρχία του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, η οποία ακολουθεί την Ρωσική Ορθόδοξη παράδοση, με έδρα το Παρίσι, ενώ διαθέτει ενορίες σε όλη την Ευρώπη, με επίκεντρο τη Γαλλία. Η Εξαρχία σε ορισμένες περιπτώσεις αναφέρεται ως Rue Daru, λόγω της ομώνυμης οδού, όπου βρίσκεται ο Καθεδρικός Ναός.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ