Στον κατάμεστο από πιστούς ιερό ναό του αγίου Ιωάννη Κυνηγού Λεωφόρου Βουλιαγμένης, όπου υπηρέτησε τα τελευταία 15 χρόνια ως προϊστάμενος τέλεσε την πρώτη Θ. Λειτουργία ως αρχιερέας ο νέος μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος.

Πλαισιωμένος από τους μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα συνεφημερίους του, ο μητροπολίτης Λαρίσης τέλεσε τη Θ. Λειτουργία σε πανηγυρικό κλίμα χωρίς να λείπει και συγκίνηση του αποχαιρετισμού.

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος αναφέρθηκε στο αποστολικό ανάγνωσμα και στα χρόνια της διακονίας του στον ναό του αγίου Ιωάννου.

«Οταν ξεχνάμε την αποστολή της Εκκλησίας τότε δημιουργούνται προβλήματα έτσι και την ψυχή καταδικάζουμε και τον κόσμο σκανδαλίζουμε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ιερώνυμος.

«Η ενότητα της ενοριας ήταν το πρώτο μέλημα μου για σχεδόν 15 χρόνια» σημείωσε ο μητροπολίτης ο οποίος ζήτησε συγνώμη από τον Θεό για όσα λάθη έκανε κατά τη διάρκεια της διακονίας του, προτρέποντας τους πιστούς «Να εύχεσθε ώστε να μη βλάψω, αν δεν μπορώ να ωφελήσω».

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός Σωμαράκης νέος προϊστάμενος του ναού στον οποίο φυλάσσονται τα ιερά λείψανα του αγίου Νικολάου του Πλανά, εκπροσωπώντας κλήρο και λαό προσέφερε στον νέο μητροπολίτη ως δώρο της τοπικής εκκλησιαστικής κοινότητας μια αρχιερατική βακτηρία και ένα σετ εγκόλπιο και σταυρό.

Ο Γιώργος Φερδής είναι πτυχιούχος Θεολογίας του Ορθόδοξου Ινστιτούτου Αγίου Σεργίου Παρισίων και έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Αθήνα.

Ετικέτες: