Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 | 23:33

Χανιά: Χειροτονία πρεσβυτέρου στην ιστορική μονή Τζαγκαρόλων στην εορτή της Τριχερούσας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Πανηγυρικά εορτάσθηκε στο ιστορικό μοναστήρι της Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων, η Παναγία η Τριχερούσα, οι Όσιοι της Μονής, Ακάκιος και Γεράσιμος, οι Νέοι Ασκητές, καθώς και ο προσφάτως αγιοκαταταχθής Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης την Τρίτη 12 Ιουλίου 2016.

Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Ευγένιος συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού και συμπροσευχούμενου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ.κ. Γερασίμου.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του λαμπρού ιεροδιακόνου της Μονής π. Νικηφόρου Εικοσιδέκα.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στον χειροτονούμενο του εφέστησε την προσοχή να συνεχίσει να διακονεί με την ίδια ταπεινότητα που τον διακρίνει την τοπική μας Εκκλησία. Σήμερα είναι μεγάλη και χαρμόσυνος ημέρα. Σήμερα οι καμπάνες της Μονής μας εσήμαναν για τρία γεγονότα. Για την εορτή της Παναγίας της Τριχερούσης, για τους Όσιους και Νέους Ασκητές της Μονής μας, Ακάκιο και Γεράσιμο και τον Όσιο Παΐσιο τον Αγιορείτη και για την τρίτη χαρά, που είναι η χειροτονία του αδελφού της Μονής π. Νικηφόρου, ο οποίος έδωσε τον όρκο ενώπιον Θεού και ανθρώπων να υπηρετήσει τον Θεό.

Είναι ιδιαίτερη τιμή για εκείνον διότι ακολουθεί την εσταυρωμένη ιερωσύνη. Θα γίνει σημείο αντιλεγόμενο, θα γίνει το πρόσωπο εκείνο το οποίο θα δέχεται τις χαρές και τις λύπες. Θα γίνει το πρόσωπο που θα αναπαύει όλους τους ανθρώπους.

Ο Ιεροδιάκονος π. Νικηφόρος διακονεί στην Ιερά μας Μονή με αφοσίωση και αυταπάρνηση, βοηθώντας και αυτός μαζί με τους πατέρες και την υπόλοιπη αδελφότητα στην εύρυθμη λειτουργία της Μονής. Πάντοτε με καθοδηγό τον Γέροντα του και Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αρχιμ. Βαρθολομαίο, αλλά και με όλους τους αδελφούς ο π. Νικηφόρος ακολουθεί μία πορεία που τον καταξιώνει.

Η χάρις της Παναγίας της Τριχερούσης, των Αγίων Ακακίου και Γερασίμου και του Οσίου Παϊσίου να τον συνοδεύουν και να του ευχηθούμε πάντοτε άξιος.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιαραπύτνης και Σητείας κ.κ. Ευγένιο, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ.κ. Γεράσιμο, τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους Αρχιμ. Βαρθολομαίο, τον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο μας Αρχιμ. Δαμασκηνό Λιονάκη, τον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Λάμπης Σιβρήτου και Σφακίων Αρχιμ. Αθανάσιο Καραχάλιο, όλους τους σεβαστούς ιερείς και αδελφούς της Μονής, την Γερόντισσα της Μονής Χρυσοπηγής Θεοξένη Μοναχή και όλο τον κόσμο που παρευρέθηκε στις μεγάλες χαρές και ευλογίες της Μονής μας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ