Αρνητική παρουσιάζεται η εικόνα της Εκκλησίας της Κύπρου και ιδιαιτέρως του Προκαθημένου της Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, στα μάτια της μεγάλης πλειοψηφίας των Κυπρίων πολιτών.

Μολονότι η πλειοψηφία εμφανίζεται βαθιά θρησκευόμενη, ο τρόπος με τον οποίον η Εκκλησία και ειδικά ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ασκούν τα καθήκοντα και επιτελούν το έργο τους, κάθε άλλο παρά ικανοποιημένο αφήνει το ποίμνιο τους.

Τα πιο πάνω προκύπτουν από την έρευνα που διενήργησε για λογαριασμό του REPORTER το Γραφείο Ερευνών και Δημοσκοπήσεων IMR-Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, αναφορικά με την Εκκλησία και τον Αρχιεπίσκοπο.

Οι Κύπριοι, σ’ ένα ποσοστό που ανέρχεται στο 66% νιώθουν κοντά στην Εκκλησία και περισσότεροι από έξι στους δέκα, εκκλησιάζονται τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα ή τουλάχιστον μια φορά τον μήνα.

Ωστόσο, η εικόνα της Εκκλησίας ως θεσμός και δη του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου στις συνειδήσεις των πιστών, είναι αρνητική και δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του ποιμνίου.

Ενδεικτικό τούτου είναι το γεγονός πως ο μέσος όρος του βαθμού ικανοποίησης από το έργο που επιτελεί η Εκκλησία της Κύπρου με κλίμακα από το ένα μέχρι το δέκα βρίσκεται μόλις στο πέντε, ενώ η γενικότερη στάση του Αρχιεπισκόπου σε διάφορα θέματα, κρίνεται από έξι στους δέκα πολίτες ως λανθασμένη.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: