Ο χρόνος για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης είναι πολύ κοντά, είπε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο όπως δήλωσε ο τελευταίος χθες σε επίσκεψή του στην Θεολογική Σχολή.

Χθες κατά την επίσκεψή του στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, ο Οικουμενικός Πατριάρχης ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για την συνάντηση που είχε την περασμένη Τετάρτη στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, παρουσία του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης είπε ότι η επαναλειτουργία της Χάλκης αποτελεί αίτημα δεκαετιών και μείζον ζήτημα για την επιβίωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Ορθοδοξίας. Τον Πατριάρχη υποδέχθηκαν στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης ο Μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος και Ηγούμενος της Μονής της Αγίας Τριάδος, επικεφαλής της Αδελφότητος, ο πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στην Τουρκία, και ανώτατα μέλη του οργανισμού American Hellenic Educational Progressive Association (AHEPA).

Πηγή: philenews/KYΠΕ

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: