Ο χρόνος για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης είναι πολύ κοντά, είπε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο όπως δήλωσε ο τελευταίος χθες σε επίσκεψή του στην Θεολογική Σχολή.

Χθες κατά την επίσκεψή του στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, ο Οικουμενικός Πατριάρχης ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για την συνάντηση που είχε την περασμένη Τετάρτη στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, παρουσία του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης είπε ότι η επαναλειτουργία της Χάλκης αποτελεί αίτημα δεκαετιών και μείζον ζήτημα για την επιβίωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Ορθοδοξίας. Τον Πατριάρχη υποδέχθηκαν στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης ο Μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος και Ηγούμενος της Μονής της Αγίας Τριάδος, επικεφαλής της Αδελφότητος, ο πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στην Τουρκία, και ανώτατα μέλη του οργανισμού American Hellenic Educational Progressive Association (AHEPA).

Πηγή: philenews/KYΠΕ

Tagged: