Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022 | 22:17

Χαλκίδα: Υποδέχθηκε την Παναγία Τριχερούσα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Με χαρά, ευλάβεια και τιμή και συμμετοχή του Ιερού Κλήρου και τους ευσεβούς Λαού υποδέχθηκε η Πόλη της Χαλκίδος και συγκεκριμένα η Ενορία της Ευαγγελιστρίας, κατόπιν εγκρίσεως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, την Ι. Εικόνα της Παναγίας της Τριχερούσας από τον Ι. Ναό Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς.

Η υποδοχή έγινε το Σάββατο 6 Ιουνίου 2015 το απόγευμα, με επικεφαλής τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Κορίνθου κ. Διονύσιο και Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, ενώ την Ι. Εικόνα εκόμισε ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Παναγιώτου.

Αμέσως ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου αγίου Κορίνθου κ. Διονυσίου.

Τον θείο λόγο κήρυξε προς τους πιστούς ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος, εξηγώντας την ονομασία της Παναγίας, ως «Τριχερούσας», ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριοστήσει εκ μέρους του Ιερού Κλήρου και τους ευσεβούς Λαού της Πόλεως τον άγιο Κορίνθου κ. Διονύσιο για την παρουσία του, όπως και τον π. Ιωάννη για την ευλογία του προσκυνήματος της Παναγίας, παρακαλώντας τον να διαβιβάσει τις ευχαριστίες αυτές και προς το πρόσωπο του αγίου Πειραιώς.

Η Ι. Εικόνα θα παραμείνει στον Ι. Ναό Ευαγγελιστρίας Κανήθου έως το Σάββατο 13 Ιουνίου το πρωί και κατά την διάρκεια αυτών των ημερών θα πραγματοποιούνται Ιερές Ακολουθίες και Εκδηλώσεις.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ