Την ακολουθία του Ακάθιστου ύμνου και των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν συμπροσευχόμενοι οι μαθητές και οι μαθήτριες από τα Εκπαιδευτήρια Ράπτου, την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015, το μεσημέρι μέσα στον Ιερό Ναό του σχολείου τους από τον π. Αχίλλιο και τον π.Μωυσή.

Ο π .Αχίλλιος μίλησε στους μαθητές και τις μαθήτριες των εκπαιδευτηρίων για την προστασία και την συναντίληψη της Υπεραγίας Θεοτόκου, τους μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Ιγνάτιου και ευχαρίστησε την δ.Μαίρη Ράπτου, τον κ. Νικόλαο Ράπτη και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων, που δίδουν τον εαυτό τους για την σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών, την υπεύθυνη κατάρτισή τους και την ανατροφή τους με τις αξίες και τα ιδανικά του γένους μας.

Τα παιδιά έψαλλαν όλα μαζί, με τις νεανικές φωνές τους, τον κανόνα “Ανοίξω το στόμα μου”, το κοντάκιο του Ακάθιστου Ύμνου, τα Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε και στο τέλος το ωραίο τροπάριο, ” Την ωραιότητα της παρθενίας σου” , ενώ με πολλή μεγάλη ευλάβεια προσοχή και κατάνυξη συμμετείχαν στην όλη ιερά ακολουθία των χαιρετισμών και του Ακάθιστου ύμνου.

Κείμενα από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης. Τα κείμενα αυτά δημοσιεύονται χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info

Ετικέτες: