Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση και στους βουλευτές που στηρίζουν τη δημιουργία τεμένους, εξαπέλυσε από άμβωνoς στο Πυργί, ο Μητροπολίτης Χίου Μάρκος.

«Δεν υπάρχουν πρόσφυγες, είναι όλοι λαθρομετανάστες», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης, εξαπολύοντας επίθεση στους πολιτικούς, που όπως υπογράμμισε «έχουν κατεβάσει τα παντελόνια και προσκυνούν».

Σύμφωνα με το politischios.gr, ο Μητροπολίτης Χίου κάλεσε τον κόσμο να φωνάξει δυνατά την αντίθεση του για τη δημιουργία τεμένους, ενώ ταυτόχρονα αναφέρθηκε και στους δημάρχους και στο σύμφωνο συμβίωσης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι δυνατόν να παντρεύουν ζευγάρια εκείνοι που μαζεύουν τα σκουπίδια μας».

Σοκαρισμένοι πολλοί πιστοί μιλώντας στο Politichios.gr σημειώνουν «ένας πνευματικός ηγέτης πρέπει να ενώνει το ποίμνιο του όχι να το χωρίζει να το διχάζει και να στρέφεται με μίσος ενάντια σε οτιδήποτε διαφορετικό».

Κύκλοι εν τω μεταξύ από τα γραφεία των δυο βουλευτών, Μηταράκη και Μιχαηλίδη δεν κρύβουν τη δυσφορία τους, θεωρώντας πως τέτοιες δηλώσεις από τον Μητροπολίτη αποτελούν ευθεία επίθεση όχι μόνο ενάντια στον κοινοβουλευτισμό αλλά σε όλο το φάσμα της πολιτικής, υπερβαίνοντας τα εσκαμμένα σε πολιτικό και θεσμικό επίπεδο. «Δεν είναι κατάσταση αυτή. Κάπου έχει ξεφύγει όλο αυτό, έχει χαθεί το μέτρο και η λογική. Δεν είναι δυνατόν να ασκεί μικροπολιτική από άμβωνος ο Μητροπολίτης», αναφέρουν σημειώνοντας πως είναι τέτοια η δυσφορία των βουλευτών που στο εξής θα αποφεύγουν τις συναντήσεις.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: