Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023 | 17:09

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ- Προβάλλοντας “το μέλλον της Θεολογίας”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Με σκοπό να προβάλλει το έργο και την έρευνα των φοιτητών του, το Τμήμα Θεολογίας για πρώτη φορά διοργάνωσε χθες ημερίδα κατά την οποία μεταπτυχιακοί φοιτητές παρουσίασαν τις εργασίες τους.

Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Θεολογικού Λόγου και Τέχνης που απευθύνεται στους φοιτητές, το Τμήμα Θεολογίας θέλησε όχι απλά να συμμετέχουν οι φοιτητές του στη διοργάνωση, αλλά να τους δώσει την ευκαιρία να προβάλλουν την πρόοδό τους.

Η ημερίδα είχε τίτλο “Μεταπτυχιακή έρευνα στον τομέα Εκκλησιαστικής Ιστορίας, Χριστιανικής Γραμματείας, Αρχαιολογίας και Τέχνης”. Περιελάμβανε ενδιαφέρουσες εισηγήσεις από τις έρευνες που εκπονούν οι φοιτητές του μεταπτυχιακού προγράμματος, αναδεικνύοντας σημαντικά θέματα των παραπάνω τομέων.

Παράλληλα, με το ίδιο σκεπτικό, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Εβδομάδας Λόγου και Τέχνης, λειτουργεί στο Τμήμα Θεολογίας έκθεση αγιογραφίας, φωτογραφίας καθώς και έργων σύγχρονης τέχνης.

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα του διακεκριμένου αγιογράφου Κώστα Ξενόπουλου, ο οποίος συνεργάζεται με το εργαστήρι αγιογραφίας του Τμήματος Θεολογίας, του επίκουρου καθηγητή του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας ΑΠΘ καθώς και των φοιτητών από τα δύο εργαστήρια αγιογραφίας της Θεολογικής Σχολής.

Οι φωτογραφίες που εκτίθενται είναι από τον φακό του Γιάννη Παπαδημητρίου με θέμα το Άγιον Όρος ενώ τα έργα σύγχρονης τέχνης έχουν φιλοτεχνηθεί από την Αναστασία Πέτρου.

Η έκθεση παρουσιάζεται στο Εργαστήρι Παιδαγωγικής στο ισόγειο της Θεολογικής Σχολής και θα διαρκέσει μέχρι και σήμερα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ