Την Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019, κατόπιν προτάσεως της Ι.Επαρχιακής Συνόδου της Ι.Αρχιεπισκοπής Αμερικής και βάσει του τριπροσώπου που αυτή κατήρτησε, εξελέγη ομόφωνα,από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Θρόνου, ως Βοηθός του Αρχιεπισκοπου Ελπιδοφόρου και υπό τον τίτλο Αμισού, ο Αρχιμ.Ιωακείμ Κοτσώνης, βυζαντινολόγος και Διευθυντής της Βιβλιοθήκης της Ι.Θεολογικής Σχολής Τιμίου Σταυρού Βοστώνης. Αμέσως μετά την εκλογή ο εψηφισμένος Επίσκοπος δέχθηκε τα συγχαρητήρια των Συνοδικών Αρχιερέων και του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου.

Επίσης κατόπιν προτάσεως της Α.Θ.Παναγιότητος, εξελέγησαν παμψηφεί, από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Θρόνου, ως Βοηθοί Επίσκοποι του Πατριάρχου, οι Ηγούμενοι των εν Κρήτη Ιερών Πατριαρχικών και Σταυροπηγιακών Μονών α) Κυρίας των Αγγέλων Γουβερνέτου κ.Ειρηναίος Βερυκάκης με τον τίτλο Ευμενείας και β) Αγίας Τριάδος Τζαγκαρόλων κ.Δαμασκηνός Λιονάκης υπό τον τίτλο Δορυλαίου.

Φωτογραφίες: Νίκος Μαγγίνας / Οικουμενικό Πατριαρχείο

Κείμενα από το γραφείο Τύπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως. Τα κείμενα αυτά δημοσιεύονται χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info