ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΧΙΟΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΕΡΔΗΣ

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου στις ακριτικές Οινούσσες. Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος έστειλε μήνυμα ενότητας από το ακριτικό νησί της Ελλάδος, με αφορμή ερώτηση από το orthodoxia.info για την Αγία και Μεγάλη σύνοδο των Ορθοδόξων Εκκλησιών.

Κήρυγμα με πολλούς αποδέκτες έκανε το πρωί στον ναό του Αγίου Νικολάου όπου παρακολουθήσε συμπροσευχόμενος τη Θεία Λειτουργία που τέλεσε ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος. Ο κ. Ιερώνυμος μίλησε για ενότητα μεταξύ των ανθρώπων αλλά έστειλε ένα μήνυμα και προς την ηγεσία της χώρας λέγοντας ότι «η Εκκλησία θα πορευθεί όπως πάντα αλλά το έθνος μας θα πονέσει με την απόσταση που δημιουργούν οι πολιτικές ενέργειες στη χώρα».

Ο κ. Ιερώνυμος από το πρωί επισκέφτηκε τις Οινούσσες όπου έγινε δεκτός στο λιμάνι από τους κατοίκους του νησιού με θέρμη αλλά ειδικά από μια ομάδα μικρών παιδιών που κρατούσαν στο χέρι την ελληνική σημαία.

Λίγο αργότερα, στην αίθουσα του συλλόγου, ο Δήμαρχος του νησιού, εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου, ανακήρυξε τον Αρχιεπίσκοπο επίτιμο δημότη των Οινουσσών. Αμέσως μετά, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επισκέφθηκε τη Σχολή Εμποροπλοιάρχων που βρίσκεται στην περιοχή. Εκεί έγινε δεκτός από τους σπουδαστές οι οποίοι τον υποδέχθηκαν κρατώντας μια γαλανόλευκη σημαία τεραστίων διαστάσεων.

Τελευταία στάση του Αρχιεπισκόπου στο γραφικό νησάκι ήταν το στρατιωτικό φυλάκιο στην κορυφή του νησιού όπου ευχήθηκε στους φαντάρους καλή συνέχεια στο δύσκολο αλλά γεμάτο πίστη έργο τους.

Ο Γιώργος Φερδής είναι πτυχιούχος Θεολογίας του Ορθόδοξου Ινστιτούτου Αγίου Σεργίου Παρισίων και έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Αθήνα.

Ετικέτες: