Κωνσταντινούπολη

Φοιτητές του Τμήματος Θεολογίας Α.Π.Θ. στον Οικουμενικό Πατριάρχη

Με πρόδηλη τη χαρά στο πρόσωπό του ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος δέχτηκε στην αίθουσα του θρόνου στο Φανάρι στις 7 Νοεμβρίου 2018 πενήντα φοιτητές από τη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ, ανάμεσα στους οποίους πολλοί είχαν προσφέρει εθελοντική εργασία κατά τη διάρκεια του 8ου Διεθνούς Συνεδρίου Ορθοδόξου Θεολογίας, που οργανώθηκε από τη Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ. υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στις 21-25 Μαΐου 2018, με θέμα “Η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας: Η Ορθόδοξη Θεολογία στον 21ο αιώνα”.

Ο Παναγιώτατος, απευθυνόμενος προς τους φοιτητές, τους συνοδούς Επιστημονικούς Συνεργάτες και τους καθηγητές κκ Μιλτιάδη Κωνσταντίνου τ. Κοσμήτορα και Ευαγγελία Αμοιρίδου, επεσήμανε την ιδιαίτερη σημασία της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου για όλον τον Ορθόδοξο κόσμο και εξέφρασε την ευαρέσκειά του προς τη Θεολογική Σχολή της Θεσσαλονίκης για την άψογη διοργάνωση του συνεδρίου -όπου συμμετείχαν με εισηγήσεις 120 θεολόγοι ομιλητές, διακεκριμένοι Ιεράρχες και εκλεκτοί ακαδημαϊκοί δάσκαλοι από 20 χώρες και 25 Πανεπιστημιακές Σχολές και Θεολογικά Ινστιτούτα- όπως επίσης και για την προώθηση των Πρακτικών του Συνεδρίου.

Τέλος απονέμοντας την πατριαρχική ευλογία ευχήθηκε στους νεαρούς επισκέπτες καλή πρόοδο στις σπουδές τους και επιτυχή σταδιοδρομία στην πολύπτυχη διακονία της Εκκλησίας.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Παρουσία ΠτΔ και Οικουμενικού Πατριάρχη τα εγκαίνια του Κέντρου Γεροντολογίας

Σπύρος Παπαγεωργίου

Η ομιλία του Οικουμενικού Πατριάρχου στην ΕΣΗΕΑ

Γραφείο Ρεπορτάζ

ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ: «Το αίμα νερο δεν γινεται» (ΒΙΝΤΕΟ)

Σπύρος Παπαγεωργίου

ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ: O Οικουμενικός Πατριάρχης στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών

Σπύρος Παπαγεωργίου

Έφτασε στην Αθήνα ο Οικουμενικός Πατριάρχης – ΦΩΤΟ

Ανδρέας Λουδάρος

Οι ανοιχτές «πληγές» Αθηνών – Φαναρίου που καλείται να επουλώσει η πατριαρχική επίσκεψη