Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 11:53

Φοιτητές της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρίας στον Αρχιεπίσκοπο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Οι φοιτητές και οι υπεύθυνοι του μεταπτυχιακού προγράμματος μετάφρασης της Βίβλου που πραγματοποιείται από την Ελληνική Βιβλική Εταιρία επισκέφθηκαν σήμερα το απόγευμα τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Ο Αρχιεπίσκοπος καλωσόρισε τους φοιτητές και τους συντονιστές του προγράμματος και ενδιαφέρθηκε να μάθει για τον τρόπο διδασκαλίας και μάθησης.

Ο Γενικός Διευθυντής κ. Μιχαήλ Χατζηγιάννης, παρουσίασε το πρόγραμμα σπουδών τονίζοντας πως πρόκειται για ένα διεθνές πρόγραμμα εκπαίδευσης μεταφραστών της Βίβλου σε ορθόδοξες χώρες υπό την ονομασία «Καινοτομία και Παράδοση στη Μετάφραση της Βίβλου» (μεταπτυχιακό δίπλωμα για μετάφραση της Βίβλου σε ορθόδοξο περιβάλλον). Το πρόγραμμα αυτό παρέχει την ευκαιρία σε Βιβλικές Εταιρίες που δραστηριοποιούνται σε ορθόδοξες χώρες να προτείνουν κατάλληλους υποψηφίους και διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Nida της Αμερικανικής Βιβλικής Εταιρίας, το πανεπιστήμιο Σαν Πελεγκρίνο του Μισάνο της Ιταλίας και την Ελληνική Βιβλική Εταιρία που συμμετέχει ως συντονιστής. Περιλαμβάνει 3 έτη σπουδών εξ αποστάσεως αλλά και φυσικής παρακολούθησης σεμιναρίων 2 εβδομάδων ανά έτος, ενώ στο τέλος χορηγείται επίσημα αναγνωρισμένος τίτλος μεταπτυχιακών σπουδών (συνολικά 60 credits για αναγνωρισμένο στην Ευρωπαϊκή Ένωση δίπλωμα).

Ο κ. Χατζηγιάννης έκανε γνωστό ότι στο πλαίσιο του σεμιναρίου συναντώνται με τους Προκαθημένους των Ορθοδόξων Εκκλησιών, γι΄ αυτό και ζήτησαν να ενημερώσουν τον Αρχιεπίσκοπο για το πρόγραμμα και να πάρουν την ευχή του.

Κατόπιν, ο Αρχιεπίσκοπος συνεχάρη τους διοργανωτές του προγράμματος τονίζοντας πως σε μία εποχή σύγχυσης αυτό είναι απαραίτητο, διότι ο Λόγος του Θεού είναι τροφή για όλους μας. Χαρακτήρισε, επίσης, χρήσιμες τις δραστηριότητες της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρείας επισημαίνοντας πως θα ήθελε να κάνει κάτι αντίστοιχο και η Εκκλησία. Ο Αρχιεπίσκοπος συνεχάρη ακόμη τους φοιτητές και τους συντελεστές, ενώ υπογράμμισε πως θα υπάρχει συνεργασία, ώστε να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα και ο Λόγος του Θεού να είναι σε κάθε σπίτι.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ