Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022 | 5:31

Φλωρίνης: “Προδοσία της Κυβέρνησης η παραχώρηση του ονόματος Μακεδονία”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Την αντίθεσή του και την πικρία του προς την Κυβέρνηση εξέφρασε ο Μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος, ύστερα από την συμφωνία Τσίπρα και Ζάεφ για την μετονομασία των Σκοπίων σε “Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας”

Όπως τόνισε στον τηλεοπτικό σταθμό westchannel “Επ’ ουδενί λόγο θέλαμε τον όρο Μακεδονία για τα Σκόπια, γιατί εκμεταλλεύονται το γεγονός και λένε ότι είναι Μακεδόνες και ότι η Μακεδονία είναι δική τους. Βεβαίως η Κυβέρνηση τα κανονίζει, όμως μας μένει το πικρό παράπονο από την Κυβέρνηση και από όσους ασχολήθηκαν με το θέμα διότι πρόδωσαν όσα περίμενε ο ελληνικός λαός”.

Αναφορικά με την αντίδραση που θα υπάρξει από πλευράς τοπικής Εκκλησίας τόνισε ότι θα έλθω σε συνεννόηση με τους άλλους Μητροπολίτες της Βορείου Ελλάδας, αλλά ασφαλώς η αντίδραση θα είναι ότι είναι εφικτό και πρέπον για την Εκκλησία. Δεν πάψουμε να τονίζουμε ότι είμαστε Μακεδόνες και ότι η Μακεδονία ήταν, είναι και θα είναι Ελληνική”.

Τέλος, παρακάλεσε η αντίδραση όλων να είναι η πρέπουσα για την πατρίδα μας. Δεν μπορώ να απαγορεύσω στους τοπικούς φορείς να πάνε στις Πρέσπες αλλά θεωρώ ότι δεν πρέπει να πάνε”

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ