Έκπληξη προκάλεσε για μια ακόμη φορά σε κληρικούς και εκκλησιαζόμενους ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκος Φίλης, ο οποίος επέλεξε τον ιερό ναό του πολιούχου των Αθηνών Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτη για να παρακολουθήσει την Ακολουθία του ακάθιστου Ύμνου.

Την ακολουθία στην οποία χοροστάτησε ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης, παρακολούθησε και ο γενικός γραμματέας Δια Βίου Μάθησης κ. Παυσανίας Παπαγεωργίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του orthodoxia.info ο κ. Φίλης επέλεξε τον ναό του Αγίου Διονυσίου γιατί νωρίτερα βρισκόταν σε κοντινό σχολείο.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Ν. Φίλης διατηρεί μια σπάνια πρωτοτυπία για τα εκκλησιαστικο – πολιτικά ζητήματα των τελευταίων δεκαετιών. Ενώ είναι ο υπουργός με τις λιγότερο καλές σχέσεις με την Ιεραρχία σε σχέση με πολλούς από τους προκατόχους του, είναι μακράν ο πιο συχνά εκκλησιαζόμενος υπουργός, ιδιαίτερα σε τελετές και ακολουθίες που δεν του επιβάλλεται η παρουσία από το πρωτόκολλο.

Οι φωτογραφίες προέρχονται από την μετάδοση της ΕΡΤ.

Ο Ανδρέας Λουδάρος έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Αθήνα. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ. Εργάζεται ως εκκλησιαστικός συντάκτης από το 1999

Ετικέτες: