Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023 | 1:18

Φιλαδελφείας Βενέδικτος: «Στη μουσουλμανική Ιορδανία, οι καμπάνες χτυπούν ελεύθερα»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Τη στιγμή που στην Ελλάδα ακούγονται συνεχώς διαμαρτυρίες κατά της Εκκλησίας, των κωδωνοκρουσιών και της θρησκευτικής έκφρασης, ένας ιεράρχης που υπηρετεί σε μουσουλμανική χώρα έρχεται να προκαλέσει προβληματισμό με τις δηλώσεις του.

Από τον ιερό ναό του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στα νέα Σεπόλια όπου χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό, ο μητροπολίτης Φιλαδελφείας Βενέδικτος, του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, μίλησε για όσα συμβαίνουν στην Ιορδανία γύρω από τις θρησκευτικές ελευθερίες. «Εμείς εκεί στην Ιορδανία ζούμε σε μια μουσουλμανική χώρα. Έχουμε περίπου 250 με 300.000 Ορθόδοξους Άραβες. Είναι Ρωμιοί, όμως μιλάνε αραβικά. Μέσα στο Αμμάν έχουμε 9 ενορίες και χτυπάνε οι καμπάνες από το πρωί μέχρι το βράδυ. Κάνουμε λιτανείες, Επιταφίους μέσα στην πόλη και δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα».

Ακόμη και η γραφειοκρατία φαίνεται πως σέβεται την ορθόδοξη Εκκλησία στη μουσουλμανική Ιορδανία, αφού όπως τόνισε ο μητροπολίτης Φιλαδελφείας «όταν ζητάμε άδεια για να χτίσουμε μια εκκλησία, ο Βασιλεύς της Ιορδανίας σε μια εβδομάδα έχει δώσει έγκριση. Παίρνουμε την άδεια για χτίσιμο και είναι αφορολόγητη. Και ζούμε επαναλαμβάνω σε μια μουσουλμανική χώρα. Σε μια χώρα όμως που μας αγαπά γι αυτό κι εμείς τελούμε απρόσκοπτα όλα τα εκκλησιαστικά μας καθήκοντα.»

Ο προϊστάμενος του ναού π. Χερουβείμ Μεστούσης, παρουσίασε στο εκκλησίασμα τον προσκεκλημένο ιεράρχη του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων εξυμνώντας το έργο του και την διακονία του σε μια μουσουλμανική χώρα. Ο κ. Βενέδικτος έκλεισε μεταφέροντας την χάρη του Παναγίου και Ζωοδόχου Τάφου αλλά και του μαρτυρικού Γολγοθά, όπου στέκονται εκατέρωθεν του Σταυρού η Μήτηρ του Κυρίου και η επιστήθιος φίλος και μαθητής Ιωάννης ο Θεολόγος. Ευχήθηκε τέλος “να γίνουμε με την πνευματική μας ζωή, επιστήθιοι και αγαπημένοι φίλοι του Χριστού”.

Στον πανηγυρικό εσπερινό έψαλλε πολυμελής χορός υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη Ζαχαρία Κοντοφρύδη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ