Ρωσία

Φιλάρετος: «Μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουμε μια ενοποιημένη τοπική εκκλησία»

Την πεποίθηση ότι πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους θα δημιουργηθεί στην Ουκρανία μια ενοποιημένη τοπική εκκλησία εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Φιλάρετος, επικεφαλής του αυτοαποκαλούμενου «Πατριαρχείου Κιέβου».

Όπως δήλωσε στο πρακτορείο Interfax, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις προοπτικές δημιουργίας στην Ουκρανία μιας ενοποιημένης τοπικής εκκλησίας, ο Φιλάρετος είπε: «Φέτος».

Τόνισε, επίσης, πως οι εκκλησίες που δεν θα ενταχθούν στην Εκκλησία της Ουκρανίας, θα πρέπει να ονομάζονται Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ουκρανία.

«Θα υπάρξει Αυτοκεφαλία που θα προκύψει σε συνέλευση από τους επισκόπους που ζήτησαν από τον Οικουμενικό Πατριάρχη να εκδώσει τόμο αυτοκεφαλίας. Όσοι δεν έχουν ζητήσει, δεν θα έχουν δικαίωμα στη συνέλευση. Οι τρεις εκκλησίες που έχουν ενωθεί για να σχηματίσουν μια ενοποιημένη τοπική ουκρανική Αυτοκέφαλη Εκκλησία, θα εκλέξουν τον επικεφαλής. Όσοι δεν θα ενταχθούν στην ουκρανική εκκλησία θα ονομάζονται Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ουκρανία», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος Φιλάρετος.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Μόσχας: «Tο σενάριο της ουκρανικής «αυτοκεφαλίας» ίσως επαναληφθεί στα Σκόπια»

Γραφείο Ρεπορτάζ

Κοινό ανακοινωθέν Προκαθημένων Αλεξανδρείας, Αντιοχείας, Ιεροσολύμων και Κύπρου

Αναδημοσίευση

ΕΚΤΑΚΤΟ- Σύσκεψη Προκαθημένων στην Κύπρο για το Ουκρανικό

Γραφείο Ρεπορτάζ

Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε από τους Πολωνούς

Η υπογραφή του Κωνσταντινουπόλεως

Γραφείο Ρεπορτάζ

Ναυπάκτου: «Η Εκκλησία της Ελλάδος δεν μπορεί να αρνηθεί την απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου για το Ουκρανικό»

Αναδημοσίευση