Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022 | 22:53

Φθιώτιδος: “Οι θιασώτες της «νέας εποχής» προσπαθούν να εξοντώσουν κάθε αντιτιθέμενο πιστό”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Λαμπρά εορτάσθηκε την Πέμπτη 27 Ιουλίου, η Ιερά μνήμη του Αγίου Παντελεήμονος του Ιαματικού, στην Λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.

Επίκεντρο του εορτασμού ο περικαλλής Πανηγυρίζων Ιερός Ναός του Αγίου, στον οποίο τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου, τη συμμετοχή ιερέων από την περιοχή και πλήθους πιστών εντοπίων και παραθεριστών.

Ο Ποιμενάρχης μας στο κήρυγμά του στάθηκε στο χωρίο του αναγνωσθέντος ευαγγελίου: « καὶ ἔσεσθε μισούμενοι ὑπὸ πάντων διὰ τὸ ὄνομά μου»(Μαρ. 13.13) και χαρακτηριστικά ανέφερε:

« Το χωρίο αυτό βρίσκει τέλεια εφαρμογή στον σήμερα τιμώμενο Άγιο Παντελεήμονα αλλά και σε όλους τους μάρτυρας της Εκκλησίας μας, οι οποίοι είναι αναρίθμητοι σαν τα άστρα του ουρανού.

Οι διώκτες και βασανιστές των Αγίων μαρτύρων θεωρούσαν τους Αγίους τρελούς, διότι υπέμεναν με καρτερία όλα τα φρικτά βασανιστήρια για το όνομα του Χριστού. Ακόμη και σήμερα πολλοί θεωρούν τους χριστιανούς, οι οποίοι ζουν κατά Χριστόν, τρελούς , αλλά η εν Χριστώ ζωή είναι πάνω από τη λογική.

Οι θιασώτες της «νέας εποχής» προσπαθούν να εξοντώσουν κάθε αντιτιθέμενο πιστό και με αθέμιτα μέτρα θέλουν να επιβάλουν τις αντίθεες απόψεις τους.

Πρέπει αγαπητοί μου χριστιανοί, να μείνουμε ενωμένοι υπακούοντας την επίσημη Εκκλησία, την Ιερά Συνόδο, η οποία συνέρχεται εν Αγίω Πνεύματι και οι αποφάσεις της είναι πάντοτε προς όφελος των πιστών».

Αναφερόμενος στο βίο του εορτάζοντος Αγίου, ανέφερε ότι ο Άγιος Παντελεήμων εκτός ότι είναι μεγάλος ιατρός, ο οποίος θεραπεύει κάθε ψυχική και σωματική ασθένεια, είναι παράδειγμα ομολογίας για όλους εμάς.

Κλείνοντας κάλεσε τους χριστιανούς να είναι καθημερινά πιστοί τηρητές του ευαγγελίου και να ζουν ως κατ’ ουσίαν χριστιανοί, και ευχήθηκε οι προσευχές και ευχές του Αγίου Παντελεήμονος να είναι υπέρ πάντων υμών διαφυλάττοντας από κάθε ασθένεια ψυχής και σώματος .

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καμένων Βούρλων κ. Ιωάννης Πλατανιάς με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος της περιοχής και πλήθος πιστών από την περιοχή και λουομένων.

Ακολούθως το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ναού παρέθεσε πλούσιο κέρασμα στο παρακείμενο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ