Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022 | 6:32

Φθιώτιδος Νικόλαος: “Τα σημεία των καιρών είναι πολύ δύσκολα”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Υπερπληρωμένος από ευσεβείς πιστούς κάθε ηλικίας υπήρξε ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου το απόγευμα κατά το τελεσθέν Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου.

Το Μυστήριο ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος συμπαραστατούμενος από όλους τους Ιερείς της Αρχιερατικής Περιφερείας Λαμίας και τους διακόνους.

Προ της αναγνώσεως της συγχωρητικής ευχής ο Ποιμενάρχης μας εξέφρασε την χαρά του για την αθρόα συμμετοχή των πιστών στο Ιερό Ευχέλαιο, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της τοπικής μας Εκκλησίας για να ευλογηθούν και να αγιαστούν με την χρίση του Αγίου Ελαίου και να ενισχυθούν πνευματικά.

Ο Σεβασμιώτατος δι’ ολίγον αναφέρθηκε στις ευεργετικές ιδιότητες που προσφέρει το Ιερό αυτό Μυστήριο στις ψυχικές και σωματικές ασθένειες και χαρακτηριστικά ανέφερε:

« Βλέπουμε όλοι αδελφοί μου ότι τα σημεία των καιρών είναι πολύ δύσκολα. Ο λαός μας υποφέρει και ψυχικά και σωματικά. Έχει απηυδήσει από την οικονομική και την ευρύτερη πνευματική κρίση και υπάρχει μια αναταραχή. Ορίσαμε το Ιερό αυτό Μυστήριο για να τονωθεί η ψυχή όλων μας. Δεν έχουμε άλλη ελπίδα σωτηρίας εκτός του Θεού».

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε την συγχωρητική ευχή και έχρισε τους ιερείς και διακόνους, οι οποίοι ευθύς αμέσως έχρισαν τους εκατοντάδες πιστούς, οι οποίοι περίμεναν με μεγάλη ευλάβεια.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τα χρήματα, τα οποία είθισται να προσφέρουν οι πιστοί με τα υπέρ υγείας ονόματά τους συγκεντρώθηκαν και θα αποσταλούν στην Ιερά Μητρόπολη Μουάνζας της Τανζανίας για να ξεκινήσουν οι εργασίες ανεγέρσεως του Πνευματικού Κέντρου, στο οποίο θα στεγάζονται τα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, η οικεία του Επισκόπου, μεγάλη αίθουσα τελετών, ξενώνες για τους Ιεραποστόλους καθώς και εγκαταστάσεις Ραδιοφωνικού Σταθμού.

Το Πνευματικό Κέντρο είναι ένα ακόμη έργο, το οποίο θα ανεγείρει εκ βάθρων η Ιερά Μητρόπολίς μας με τις προσφορές του φιλανθρώπου λαού της.

Θα κατασκευαστεί στον προαύλιο χώρο του Μεγαλοπρεπούς Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Νικολάου Μουάνζας , ο οποίος αποτελεί ένα κόσμημα για την Τοπική Εκκλησία και είναι έργο εξ’ ολοκλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ