ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ | ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ INFO
Κωνσταντινούπολη

ΦΑΝΑΡΙ: Η υπογραφή του Τόμου της Ουκρανικής Αυτοκεφαλίας

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ| Ανδρέας Λουδάρος Σε απευθείας σύνδεση με την Κωνσταντινούπολη, παρακολουθήσατε την επίσημη επίσκεψη του πρώτου Προκαθημένου της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, μητροπολίτη Κιέβου Επιφανίου και του Προέδρου της Ουκρανίας Πέτρου Ποροσένκο, οι οποίοι προσήλθαν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο προκειμένου να παραλάβουν επισήμως τον Πατριαρχικό και Συνοδικό Τόμο της αναγνώρισης του Αυτοκεφάλου της Εκκλησίας της Ουκρανίας.

&

 

Η υποδοχή του νέου Προκαθημένου πραγματοποιήθηκε στον πατριαρχικό ναό του αγίου Γεωργίου στο Φανάρι ενώ στην αίθουσα του πατριαρχικού θρόνου, πραγματοποιήθηκε η υπογραφή του Τόμου από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Αύριο Κυριακή των Θεοφανείων, θα τελεσθεί συλλείτουργο μεταξύ του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Μητροπολίτη Κιέβου Επιφανίου και μελών των Συνόδων των δύο Εκκλησιών.

Κατά τη διάρκεια της Θ. Λειτουργίας θα επιδοθεί στον μητροπολίτη Κιέβου ο Τόμος της Αυτοκεφαλίας από τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Ορισμένες συνιστώσες του Ουκρανικού εκκλησιαστικού ζητήματος

Μπάτσκας Ειρηναίος: Προσωπική θέσις ως προς την «Θέσιν της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας περί της εν Ουκρανία εκκλησιαστικής κρίσεως”

Γραφείο Ρεπορτάζ

Απάντηση Πατριάρχη Βαρθολομαίου στον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων

Σπύρος Παπαγεωργίου

«Έχασε» το δρόμο της προς την ΙΣΙ η απόφαση για την Ουκρανία και κατέληξε σε… επιτροπές

Ανδρέας Λουδάρος

Καθηγητής στην Τιφλίδα απολύθηκε λόγω υποστήριξης της ουκρανικής αυτοκεφαλίας

Σπύρος Παπαγεωργίου

Γεύμα Οικουμενικού με Κύπρου και Αλβανίας στην Αυστρία με «φόντο» το ουκρανικό

Ανδρέας Λουδάρος