ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ | ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ INFO

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ| Ανδρέας Λουδάρος Σε απευθείας σύνδεση με την Κωνσταντινούπολη, παρακολουθήσατε την επίσημη επίσκεψη του πρώτου Προκαθημένου της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, μητροπολίτη Κιέβου Επιφανίου και του Προέδρου της Ουκρανίας Πέτρου Ποροσένκο, οι οποίοι προσήλθαν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο προκειμένου να παραλάβουν επισήμως τον Πατριαρχικό και Συνοδικό Τόμο της αναγνώρισης του Αυτοκεφάλου της Εκκλησίας της Ουκρανίας.

&

 

Η υποδοχή του νέου Προκαθημένου πραγματοποιήθηκε στον πατριαρχικό ναό του αγίου Γεωργίου στο Φανάρι ενώ στην αίθουσα του πατριαρχικού θρόνου, πραγματοποιήθηκε η υπογραφή του Τόμου από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Αύριο Κυριακή των Θεοφανείων, θα τελεσθεί συλλείτουργο μεταξύ του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Μητροπολίτη Κιέβου Επιφανίου και μελών των Συνόδων των δύο Εκκλησιών.

Κατά τη διάρκεια της Θ. Λειτουργίας θα επιδοθεί στον μητροπολίτη Κιέβου ο Τόμος της Αυτοκεφαλίας από τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Ο Ανδρέας Λουδάρος έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Αθήνα. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ. Εργάζεται ως εκκλησιαστικός συντάκτης από το 1999

Ετικέτες: