Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023 | 16:00

Φάρμακα στους ακρίτες του Διδυμοτείχου παρέχει η Αποστολή

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό, παρέδωσε σήμερα, κλιμάκιο του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον ακριτικό Έβρο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού με τον Γενικό Διευθυντή της «Αποστολής» κ. Δήμτσα παρέδωσαν 21 κιβώτια με φάρμακα και νοσηλευτικό υλικό (σύριγγες, χαρτοσέντονα, βελόνες, χειρουργικές λαβίδες, γάζες κ.λ.π.) στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Τον Μητροπολίτη κ. Δαμασκηνό και τον κ. Δήμτσα υποδέχθηκε η Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Αθανασία Κακαλή με το ιατρικό και βοηθητικό προσωπικό και εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους για την στήριξη σε μια χρονική στιγμή όπου οι ελλείψεις σε βασικά υλικά τελείως απαραίτητα για τη στοιχειώδη λειτουργία του νοσοκομείου είναι μεγάλες.

«Ευχαριστούμε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο και την «Αποστολή», ανέφερε η κυρία Κακαλή, γιατί δεν ξεχνούν την ακριτική Ελλάδα».

Ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός αναφέρθηκε στις δυσκολίες των ακριτών λέγοντας «αισθανόμαστε, περισσότερο από ποτέ, πληγωμένοι από την αδιαφορία. Είναι, τουλάχιστον, άδικο και αμαρτία να μην ενδιαφέρεται κανείς για την περιοχή που αποτελεί το σταυροδρόμι θρησκειών και πολιτισμών, το σύνορο της Δύσης με την Ανατολή».

Απευθυνόμενος στον κ. Δήμτσα και τους συνεργάτες του, ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχουυ ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών για το συνεχές ενδιαφέρον που επιδεικνύει για τους ακρίτες της Μητροπόλεως του και πρόσθεσε «με την «Αποστολή αισθανόμαστε λιγότερο μόνοι. Το έμπρακτο ενδιαφέρον σας αποτελεί για εμάς ανακουφιστικό στήριγμα και στέλνει ένα διπλό μήνυμα αφενός ότι η κεντρική διοίκηση της Εκκλησίας αφουγκράζεται την αγωνία μας και αφ΄ετέρου ότι ενωμένοι θα αντιμετωπίσουμε κάθε δυσκολία».

Ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας αναφέρθηκε στις προσπάθειες του Αρχιεπισκόπου να στηρίξει την ξεχασμένη, όπως είπε, Ελλάδα και πρόσθεσε: «Τώρα είναι η ώρα να δείξουμε για ακόμη μία φορά την εθνική μας συνοχή και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την αντιμετώπιση οιουδήποτε κοινωνικού προβλήματος. Σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών δημιουργήσαμε πριν τρεισήμισι χρόνια το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και μία από τις βασικές του προτεραιότητες ήταν η χαρτογράφηση αναγκών και ελλείψεων σε κάθε ακριτική γωνιά της Ελλάδος. Με τη δύναμη του Θεού καταφέραμε να υλοποιήσουμε 24 οδοιπορικά υγείας, να επισκεφθούμε περισσότερες από 43 ακριτικές περιοχές της ελληνικής επικράτειας, να αφουγκρασθούμε τις ανάγκες του κάθε ακρίτα, να προσφέρουμε, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, αυτά που τους λείπουν σε φάρμακα και υγειονομικό υλικό, να κάνουμε εμβόλια σε παιδιά που χρειάζεται, να δώσουμε το παρόν και να τους αγκαλιάσουμε ώστε να αισθάνονται λιγότερο μόνοι και απομονωμένοι. Θα συνεχίσουμε γιατί αυτή η προσπάθεια έχει ευθύνη, συνέπεια και προπαντός αγάπη και κατανόηση».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ