Βαλκάνια

Υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη στον Καθεδρικό Ναό του Βουκουρεστίου

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Δοξολογία τελέστηκε στον Πατριαρχικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης στο Βουκουρέστι, κατά την άφιξη τού Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου ο οποίος επισκέπτεται για δέκατη φορά την Ρουμανία.

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος εξέφρασε την χαρά και την συγκίνησή του για την επίσκεψη αυτη, η οποία θα συνδιαστεί με ένα ιστορικό γεγονός, αυτό του εγκαινιασμού του νέου Καθεδρικού Ναού στο Βουκουρέστι.

«Υπάρχει ένα συναίσθημα μέσα μας, εκτός από συγκίνηση και χαρά είναι και η πνευματική χαρά επειδή είναι ιεροί και πνευματικοί δεσμοί που ενώνουν την Εκκλησία της Ρουμανίας και όλους τους Ρουμάνους πιστούς με τη Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία και την Κωνσταντινούπολη».

Από την πλευρά του ο Πατριάρχης Βουκουρεστίου καλωσόρισε με θέρμη τον προκαθήμενο της Ορθοδοξίας τονίζοντας ότι οι πνευματικοί δεσμοί μεταξύ Μητέρας Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης και Θυγατέρας Εκκλησίας του Βουκουρεστίου κρατάνε από την 25η Απριλίου 1885, όταν έγινε μέσω Συνοδικού και Πατριαρχικού Τόμου η αναγνώρισης της αυτοκεφαλίας της ρουμανικής ορθόδοξης Εκκλησίας.

Ο Πατριάρχης Δανιήλ αναφέρθηκε στο ιστορικό γεγονός του εγκαινιασμού του νέου Πατριαρχικού Καθεδρικού Ναού, ο οποίος μετά την απόκτηση της ανεξαρτησίας της Ρουμανίας (1877-1878), ονομάστηκε Καθεδρικός Ναός της Σωτηρίας του Έθνους λέγοντας ότι είναι αφιερωμένος στην Ανάληψη του Κυρίου, η οποία στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας συμπίπτει με την Ημέρα Ανεξαρτησίας της χώρας.

Παρών στην τελετή και ο Μητροπολίτης Πατρών που εκόμισε τεμάχιο της τιμίας χειρός του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα πολιούχου της Πάτρας.

Photo Credit: Mircea Florescu / Basilica.ro

Ediție specială: Ceremonia de primire a Sanctității Sale Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, și a Delegației Bisericii Ortodoxe a Greciei.Zilele sfințirii Catedralei Naționale – Eveniment istoric in Anul Centenar #LIVE-Via TRINITAS TV

Gepostet von Agenția de știri Basilica am Freitag, 23. November 2018

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Καθεδρικό της Αθήνας- Καταδίκη των επιθέσεων στη Ν. Ζηλανδία

Σοφία Καρεκλά

Απάντηση Πατριάρχη Βαρθολομαίου στον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων

Σπύρος Παπαγεωργίου

Γεύμα Οικουμενικού με Κύπρου και Αλβανίας στην Αυστρία με «φόντο» το ουκρανικό

Ανδρέας Λουδάρος

Σε τροχιά διαλόγου Εκκλησία – Κυβέρνηση την ερχόμενη εβδομάδα

Ανδρέας Λουδάρος

Ιστορική επίσκεψη Τσίπρα στη Χάλκη με έντονη την ελπίδα της επαναλειτουργίας

Ανδρέας Λουδάρος

Στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης ο πρωθυπουργός της Ελλάδας

Ανδρέας Λουδάρος