Ελλάδα

Υποδοχή του Αρχιεπισκόπου στην Μητρόπολη Νέας Κρήνης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΕΡΔΗΣ – ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ

Την Θεσσαλονίκη επισκέπτεται από σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Πριν από λίγο ο κ. Ιερώνυμος, έγινε δεκτός στον Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Καλαμαριά. Τον υποδέχτηκαν ο οικείος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης κ. Ιουστίνος,αρχιερείς της Βορείου Ελλάδας και ο Καθηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ.

Στην επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί στην Μητρόπολη  Νέας Κρήνης & Καλαμαριάς, τον Αρχιεπίσκοπο συνοδεύει ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης.

Ο κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε στις δύσκολες συνομιλίες που υπάρχουν σε διάφορα θέματα και είπε συγκεκριμένα πως «Δεν είμαστε εναντίον του εκσυχρονισμού και των αλλαγών αλλά δεν αλλάζουμε την πίστη μας».

Όσον αφορά το ζήτημα της Παιδείας ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναφέρθηκε στα παιδιά και το πως πρέπει να τα βοηθούμε και όχι να τα έχουμε ως αντικείμενα. «Τα παιδιά μας δεν είναι αντικείμενα πρέπει να συνεργαστούμε για την παιδεία τους γιατί δεν υπάρχει εγώ και εσύ, αλλά εμείς. Δεν μπορούμε να περάσουμε απέναντι αν δεν γίνουμε ένα. Πρέπει όλοι μαζί να εργαστούμε» είπε απαντώντας στον υφυπουργό των εξωτερικών κ. Γιάννη Αμανατίδη.

 

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Τα Άχραντα Πάθη στον Ι.Ν. Προφήτη Ηλία Ριζουπόλεως

Σπύρος Παπαγεωργίου

Η χειροτονία του νέου μητροπολίτη Σισανίου & Σιατίστης Αθανασίου

Σοφία Καρεκλά

Τα Άχραντα Πάθη του Κυρίου στην Αθήνα

Αναστάσιος Βόπης

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Καθεδρικό της Αθήνας- Καταδίκη των επιθέσεων στη Ν. Ζηλανδία

Σοφία Καρεκλά

Τα Τρίκαλα υποδέχθηκαν τα Άχραντα Πάθη του Κυρίου

Αναστάσιος Βόπης

Θεμελίωση ναού του Οσίου Ιερωνύμου στον Αυλώνα Αττικής

Γιώργος Δ. Φερδής