Ενοριακά

Υποδοχή της χείρας του Αγ. Διονυσίου στην Αγία Ματρώνα Ν. Ερυθραίας

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Με μεγάλη συμμετοχή κλήρου και λαού, πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίας Ματρώνας Ν. Ερυθραίας η υποδοχή της τιμίας χειρός του Αγίου Διονυσίου Επισκόπου Αιγίνης από την Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου.

Το ιερό σέβασμα μετέφερε ο ηγούμενος της μονής Αγίου Διονυσίου, αρχιμανδρίτης Διονύσιος Λιβέρης, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Ζακύνθου Διονύσιο. Στη συνέχεια με την συνοδεία δεκάδων ιερέων, της φιλαρμονικής του Δήμου Κηφισιάς και παραδοσιακών χορευτικών συλλόγων κινήθηκαν λιτανευτικά προς τον ναό όπου το υποδέχθηκε ο μητροπολίτης Κηφισίας Κύριλλος στα προπύλαια του ναού.

Το ιερό λείψανο τοποθετήθηκε σε ειδικό σημείο προκειμένου να το προσκυνήσουν οι εκατοντάδες πιστοί που είχαν συγκεντρωθεί στον ναό από διάφορες ενορίες της Αθήνας.

Ακολούθως εψάλη ο πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ζακύνθου,  ενώ στο τέλος μίλησε ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος ο οποίος αναφέρθηκε εν συντομία στον Άγιο Διονύσιο και στην πορεία του μέχρι την αγιότητα, αναφερόμενος σε θαυμαστά γεγονότα.

Στον εσπερινό εψαλε η χορωδία του κ. Παναγιώτη Κάνδηλα

Ο προϊστάμενος του ναού, πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωστής, που έλκει την καταγωγή του από την Ζάκυνθο, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Ζακύνθου για την ευλογία να μεταφερθεί η τίμια χείρα του «Αγίου της Συγγνώμης» στην ενορία.

Το ιερό σέβασμα θα παραμείνει στον ναό προς προσκύνηση μέχρι την Τετάρτη 22 Mαϊου και καθημερινά θα τελούνται ιερές ακολουθίες.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Τα Τρίκαλα υποδέχθηκαν την τίμια χείρα του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα

Αναστάσιος Βόπης

Εκκλησία εναντίον Fake News: Προτάσεις για την αποκατάσταση της αλήθειας

Σοφία Καρεκλά

Η κάρα του αγίου Παρθενίου, προστάτη των καρκινοπαθών, στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης

Ο Βόλος υποδέχθηκε την χείρα του Αγίου Διονυσίου επισκόπου Αιγίνης

Νέα Μάκρη: Η εορτή του Αγίου Εφραίμ στον τόπο του μαρτυρίου του (ΒΙΝΤΕΟ)

Αναστάσιος Βόπης

Η τίμια χείρα του Αγίου Διονυσίου Αιγίνης στη Νέα Ερυθραία

Σπύρος Παπαγεωργίου