Με λαμπρότητα, ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου στην Πεύκη, η υποδοχή της θαυματουργού εικόνας της Παναγίας της Μηλεσιώτισσας καθώς και τεμαχίου ιερού λειψάνου του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου.

Με την ευκαιρία της εορτής της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης της πανσόφου, ο ναός συνεορτάζει την δεύτερη πανήγυρή του, καθώς το δεξιό κλίτος είναι αφιερωμένο στην πανεύφημο νύμφη του Χριστού, απότμημα λειψάνου Της οποίας φυλλάσεται στο Ναό.

Η υποδοχή έγινε με επισημότητα στα προπύλαια του Ιερού Ναού, υπό του Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου & Ωρωπού κ. Κυρίλλου, ενώ δεκάδες πιστοί προσήλθαν για να τιμήσουν και να πάρουν την ευλογία από τα ιερά σεβάσματα που κομίστηκαν από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο Μήλεσι Ωρωπού.

Στην συνέχεια ακολούθησε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Αγίας Αικατερίνης, χοροστατούντος του οικείου Ποιμενάρχου, συμπαραστατούμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Μητροπόλεως Ζακύνθου π. Παναγιώτη Καποδίστρια, παρεπιδημούντα στην Αθήνα και πλειάδα ιερέων της Μητροπόλεως.

Ο κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στην μαρτυρία πίστεως της Αγίας Αικατερίνης αλλά και στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, καθώς αύριο ολοκληρώνεται η εορτή των Εισοδίων.

O προϊστάμενος του ναού π. Ευστράτιος Δελατόλας ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για την συμμετοχή τους στην δεύτερη πανήγυρη του ναού, τον οικείο Ποιμενάρχη κ. Κύριλλο, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Μητροπόλεως Ζακύνθου π. Παναγιώτη Καποδίστρια και ιδιαιτέρως τον π. Αθανάσιο Καρανάσιο που μετέφερε τα ιερά σεβάσματα στο ναό. Τέλος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Πεύκης-Λυκόβρυσης κ. Μαυρίδη για όλη την συνδρομή στην διοργάνωση της υποδοχής.

Αμέσως μετά όλοι οι πιστοί έλαβαν ευλογία από μια εικόνα της Παναγίας Μηλεσιώτισσας.

Δείτε ΕΔΩ το πρόγραμμα όλων των εκδηλώσεων.