Η υποδοχή της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της επονομαζόμενης “Φοβεράς Προστασίας”, πραγματοποιήθηκε απόψε στα προπύλαια του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ομωνύμου δήμου. Την εικόνα που είναι αντίγραφο από την Μονή Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους, μετέφερε ο πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Χάρλας και την υποδέχθηκε ο προϊστάμενος του Ναού π. Σωτήριος Αλεβιζάκης συνοδευόμενος από τους ιερείς του Ναού.

Στην ομιλία του ο π. Γεώργιος αναφέρθηκε στα θαύματα που έχουν συντελεσθεί από  την Εικόνα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “Το μεγαλύτερο θαύμα της Παναγίας, εκείνο που επισκιάζει όλα τα υπόλοιπα, είναι η Γέννησις του Χριστού, από μία παρθένο κόρη”. Ενώ συνέχισε λέγοντας πως “τα περισσότερα θαύματα τα έκανε μετά την κοίμησή Της”.

Η προσέλευση των πιστών στον Ναό ήταν συγκινητική, καθώς έσπευσαν κατά δεκάδες να υποδεχτούν και να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας. Το παρών έδωσαν και τα παιδιά του κοινωνικού φροντιστηρίου.

Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας “Φοβεράς Προστασίας”, θα παραμείνει στον Ναό, μέχρι το απόγευμα της Κυριακής, προς πνευματική ενίσχυση και ενδυνάμωση των πιστών ενόψει της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Ετικέτες: