Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε απόψε η υποδοχή ιερών λειψάνων του Αγίου Λουκά Συμφερουπόλεως και του Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ στην Αγία Μαρίνα Εκάλης.

Η υποδοχή των ιερών σεβασμάτων έγινε στα προπύλαια του Ναού από τον ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Ιλίου, Αρχιμανδρίτη π. Αγαθάγγελο Κόκλα ενώ τα μετέφερε ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μ. Φωκίδος και Καθηγούμενος της Ι. Μ. Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ Τρικόρφου Φωκίδος, Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Μουλατσιώτης.

Εν συνεχεία τελέστηκε ο εσπερινός ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο Γέροντας π. Νεκτάριος αναφερόμενος στην αγιότητα και στο ότι όλοι μας είμαστε εν δυνάμει Άγιοι. Είπε χαρακτηριστικά “τα λείψανα δεν εξέρχονται από τα μοναστήρια συχνά, παρά μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Τα λείψανα των Αγίων είναι θαυματουργά διότι έχουν την χάρη του Αγίου Πνεύματος, που κατοίκησε μέσα στο σώμα του κάθε Αγίου. Και ο Άγιος Λουκάς ο ιατρός και ο Όσιος Σεραφείμ του Σάρωφ αλλά και ο αύριο εορταζόμενος Όσιος Παϊσιος, έγιναν Άγιοι και ταυτόχρονα παράδειγμα για όλους εμάς. Όπως έγιναν όμως Εκείνοι, έτσι καλούμαστε κι εμείς να γίνουμε Άγιοι, διαφορετικά κάτι λάθος κάνουμε!”

Σε άλλο σημείο τόνισε ότι “σκοπός της Εκκλησίας είναι να μας κάνει Αγίους και εικόνες Θεού. Αν η Εκκλησία δεν καταφέρει να μας κάνει εικόνες Θεού, αν εμείς δεν έχουμε σαν σκοπό την αγιότητα, τότε καλύτερα να μην είχαμε γεννηθεί. Και η μεταφορά λειψάνων γίνεται για να παραδειγματιστούμε κι εμείς από τους Αγίους και να ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους. Δεν ερχόμαστε εδώ μόνο για να ζητήσουμε την υγεία μας. Ερχόμαστε για να ζητήσουμε πρώτα την σωτηρία της ψυχής μας και μετά για την υγεία μας και όλα τα υπόλοιπα. Προηγείται η σωτηρία της ψυχής μας. «Ζητεῖτε πρῶτον τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ” όπως είπε χθες το Ευαγγέλιο. Αν λοιπόν αγίασαν ο Παϊσιος, ο Σεραφείμ και ο Λουκάς, τότε μπορούμε κι εμείς.”

Ο προϊστάμενος του ναού π. Νικόλαος Μωραϊτης ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Κηφισίας που έδωσε την άδεια, καθώς και τον Μητροπολίτη Φωκίδος Θεόκτιστο και τον π. Νεκτάριο Μουλατσιώτη για την μεταφορά και την ευλογία των πιστών της ενορίας, ενόψει της πανηγύρεως της Αγίας Μαρίνας.

Καθημερινά στο ναό θα τελούνται το πρωί και το απόγευμα ιερές ακολουθίες, μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα.

Ετικέτες: