Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023 | 19:02

Υποδοχή λειψάνων Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στο Αγρίνιο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Με την δέουσα λαμπρότητα και επισημότητα πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας και στην ενορία Αγίας Τριάδος Αγρινίου, η υποδοχή αποτμημάτων Ιερών Λειψάνων των Αγίων νεοφανών μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης που φυλάσσονται στην Ιερά Μονή Αγίων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης Λέσβου, κατόπιν προσκλήσεως του προϊσταμένου του Ιερού Ναού Aρχιμ. π. Νεκταρίου Τριάντη.

Τα Ιερά Λείψανα εκόμισε, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Καραμούζης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου και τα υποδέχτηκε, στα προπύλαια του Ιερού Ναού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς.

Ακολούθησε Δοξολογία επί τη αφίξει των Ιερών Λειψάνων όπου ο Σεβασμιώτατος κ. Κοσμάς, μεταξύ άλλων υπογράμμισε: «Δοξάζουμε τον Κύριο για την μεγάλη ευλογία που μας προσέφερε. Μας χαρίζει για λίγες ημέρες αποτμήματα των Ιερών Λειψάνων των Αγίων νεομαρτύρων της Λέσβου, του Αγίου Ραφαήλ, του Αγίου Νικολάου και Ειρήνης. Ήρθαν εδώ για να μας ευλογήσουν, να μας προσφέρουν χάρη Θεού, να μας ενισχύσουν, να μας αφυπνίσουν, και να μας βοηθήσουν να ζήσουμε το στάδιο των αρετών και να αγωνιστούμε να βιώσουμε όπως θέλει ο Θεός την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή….»

Ο Σεβασμιώτατος κ. Κοσμάς ευχαρίστησε τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. π. Ιάκωβο Καραμούζη, ο οποίος υποβλήθηκε στον κόπο να φέρει τα Ιερά Λείψανα στο Αγρίνιο, την Καθηγουμένη και την Αδελφότητα της Ιεράς Μονής, ιδιαιτέρως όμως ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου κ. Ιάκωβο «ο οποίος έδωσε την ευλογία και την άδεια να έρθουν τα Ιερά Λείψανα στη Μητρόπολή μας…».

Ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης Αρχιμ. π. Ιάκωβος Καραμούζης, κατά την αντιφώνησή του ευχαρίστησε κι εκείνος τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμά, διαβιβάζοντας παράλληλα και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου κ.Ιακώβου.Αμέσως μετά το πέρας της Δοξολογίας τελέστηκε η ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού.

Αξιοσημείωτη ήταν η συμμετοχή πλήθους πιστών από όλη τη Μητροπολιτική Περιφέρεια, κατά την υποδοχή των Ιερών Λειψάνων, τα οποία θα παραμείνουν στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Αγρινίου μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου το απόγευμα.

Πηγή: Agriniosite.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ