Ενοριακά

Υποδοχή λειψάνου του Αγίου Κυπριανού στα Τρίκαλα

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Με μεγαλοπρέπεια και θρησκευτική κατάνυξη η πόλη των Τρικάλων υποδέχτηκε το απόγευμα της Τετάρτης απότμημα ιερού λειψάνου του Αγίου Κυπριανού στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου Τρικάλων.

Το χαριτόβρυτο λείψανο εκόμισε ο π. Ηλίας Μπάνος και το υποδέχτηκε στα προπύλαια του ναού ο πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών αρχιμανδρίτης Αλέξιος Κανίνας.

Εν συνεχεία τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός προεξάρχοντος του πρωτοσύγκελου της Μητροπόλεως, με τη συμμετοχή πλειάδας ιερέων και με την παρουσία αρκετών ευλαβών πιστών.

Καθόλη τη διάρκεια του εσπερινού πολλοί ήταν οι πιστοί που συνέρρεαν στον ναό για να προσκυνήσουν το ιερό λείψανο μιας και για πολλούς ο συγκεκριμένος άγιος αποτελεί κάτι παραπάνω από απλός προστάτης, αφού σύμφωνα με την θρησκευτική παράδοση ο Άγιος Κυπριανός, είναι ο Άγιος στον οποίο προσεύχονται οι πιστοί που θεωρούν ότι έχουν «χτυπηθεί» από τη μαγεία.

Στο τέλος ο προϊστάμενος του ναού π. Ηλίας Λόλας αφού ευχαρίστησε θερμά για την παρουσία του τον πρωτοσύγκελο π. Αλέξιο, ανακοίνωσε ότι το ιερό λείψανο θα παραμείνει στο ναό προς ευλογία των πιστών, έως την Δευτέρα 4 Μαρτίου όπου και θα αναχωρήσει.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Τα Τρίκαλα υποδέχθηκαν τα Άχραντα Πάθη του Κυρίου

Αναστάσιος Βόπης

Η τίμια χείρα του Αγίου Σπυρίδωνος από την Κέρκυρα στην Αθήνα

Σπύρος Παπαγεωργίου

Υποδοχή λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου στον Άγιο Χαράλαμπο Ιλισίων

Σπύρος Παπαγεωργίου

Υποδοχή της χείρας του αγίου Χαραλάμπους στο Πολύγωνο

Σπύρος Παπαγεωργίου

Παροναξίας: «Κάποιοι ειδήμονες απεφάνθησαν να μην προβάλλονται οι Άγιοι στα σχολεία»

Αναστάσιος Βόπης

H χείρα του Αγίου Νεκταρίου στον Άγιο Χαράλαμπο Ιλισίων

Γραφείο Ρεπορτάζ