Υποδοχή αντιγράφου εικόνας της Παναγίας Βηματάρισσας στην Λεμεσό

Με αισθήματα χαράς και συγκίνησης και με τις πρέπουσες τιμές, κλήρος και πλήθος κόσμου υποδέχθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας 22 Μαϊου, πιστό αντίγραφο της Παναγίας Βηματάρισσας από την ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.

Την ιερά εικόνα προσεκόμισε ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Μονής, Αρχιμ. Εφραίμ, και την υποδέχθηκε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος. Μετά την υποδοχή ακολούθησε δέηση στον Μητροπολιτικό ναό Παναγίας Παντανάσσης Καθολικής.

Ο Μητροπολίτης Λεμεσού ευχαρίστησε εκ βάθους καρδίας τον Ηγούμενο της Μονής και τους Δωρητές της εικόνας για την έλευση της ιεράς εικόνας. Στη συνέχεια ο Πανιερώτατος παρασημοφόρησε με τον Χρυσό Σταυρό του Αγίου Ιωάννη του Ελεήμονος τον κ. Κωνσταντίνο Shavel εκ Λευκορωσίας, ως Μέγα ευεργέτη της Μητροπόλεως μας και δώρισε στον Ηγούμενο, Αρχιμ. Εφραίμ, μια εικόνα του Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος, πολιούχου της πόλεως μας.

Ακολούθησε σύντομη ομιλία από τον Γέροντα Εφραίμ ο οποίος μέσα από τον λόγο του έδωσε ελπίδα, πνευματική στήριξη και παρηγοριά στο πλήθος του κόσμου που κατέκλυσε τον Μητροπολιτικό ναό για να τον ακούσει. Στο τέλος ο Γέροντας Εφραίμ, χαιρέτησε υπομονετικά τον κόσμο που περίμενε για να λάβει την ευλογία του. Ο Γέροντας Εφραίμ επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Κύπρο μετά από την πολυετή δοκιμασία του στην Ελλάδα και η επίσκεψη του αυτή έδωσε πολλή χαρά στους πιστούς.

Φωτογραφίες: Photo Alex

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ 

Tagged: