Συνήλθε σήμερα, Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015, στην δεύτερη Συνεδρία Της για τον μήνα Ιούνιο η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.

Ακολούθως αποφάσισε:
– Την Τακτική Συγκληση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στις 6, 7, 8 και 9 Οκτωβρίου ε.ε. και κατήρτισε την Ημερησία Διάταξη αυτής.
– Την πλήρωση της θέσεως του Προέδρου του Κεντρικού Συμβουλίου Εκκλησιαστικής Αρχιτεκτονικής (ΚΕ.Σ.Ε.Α.) της Εκκλησίας της Ελλάδος από τον κ. Κωνσταντίνο Μωραΐτη, τακτικό Καθηγητή του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, εις αντικατάστασιν του εκλιπόντος μακαριστού Βασιλείου Τσούρα, επικούρου Καθηγητή του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου.

Τα Μέλη της Δ.Ι.Σ. ενημερώθηκαν περί της Γ’ συνάντησης της Ειδικής Διορθοδόξου Επιτροπής αναθεώρησης των κειμένων των προσυνοδικών Πανορθοδόξων Διασκέψεων, η οποία συνήλθε στο Σαμπεζύ της Ελβετίας από τις 29 Μαρτίου έως τις 4 Απριλίου 2015.

Η Δ.Ι.Σ. έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα της ημερησίας διατάξεως.

Κείμενα από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος καθώς και από Συνοδικές Επιτροπές και Συνοδικές υπηρεσίες. Τα κείμενα αυτά δημοσιεύονται χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info

Ετικέτες: