Σε κλίμα κατάνυξης και με την παρουσία πλήθους πιστών περατώθηκαν οι εκδηλώσεις εορτασμού της Παναγίας Υπαπαντής, πολιούχου της Καλαμάτας.

Την πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσε, σήμερα, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων με τη συμμετοχή πλειάδας ιερέων.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε, στο κήρυγμά του, στην ιερότητα του προσώπου της Υπεραγίας Θεοτόκου, τονίζοντας ότι η Παναγία είναι η μάνα του Θεανθρώπου Χριστού αλλά και όλων των χριστιανών.

Στη συνέχεια, τελέστηκε Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο από τους Μητροπολίτες Μαρωνείας και Μεσσηνίας, ενώ η θαυματουργή Εικόνα μεταφέρθηκε από το θρόνο λιτάνευσης και εναποτέθηκε στο μόνιμο θρόνο της.

Στο τέλος, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας απένειμε το σταυρό της Ιεράς Μητροπόλεως, ο οποίος στο κέντρο του φέρει την Εικόνα της «Υπαπαντής», στον πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ναού κ. Αλέκο Νικητόπουλο και στο συνταξιούχο τελετάρχη του δήμου Καλαμάτας κ. Ηλία Ηλιόπουλο για την πολυετή προσφορά τους στην τοπική εκκλησία.

 

Φωτογραφίες: Γιώργος Τσερεφός

Κείμενα από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας. Τα κείμενα αυτά δημοσιεύονται χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info

Ετικέτες: