Εορταστικές εκδηλώσεις με αφορμή την εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος οργανώθηκαν στην Εκκλησία της Εσθονίας με επίκεντρο τη Θεία Λειτουργία στον ομώνυμο Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Ομπίνιτσα της Νοτίου Εσθονίας, όπου κατά παράδοση εορτάζει με το παλαιό ημερολόγιο.

Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, που ήταν το επίκεντρο των εκδηλώσεων, προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ταλλίνης και πάσης Εσθονίας κ. Στέφανος με συλλειτουργούς τους Θεοφιλ. Επισκόπους Σαλάζης κ. Πετρώνιο, από την Εκκλησία της Ρουμανίας, Πάρνου και Σάαρε κ. Αλέξανδρο και Χριστουπόλεως κ. Μακάριος, Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής.

Στην εορτή μετείχαν δύο χιλιάδες περίπου πιστοί από όλη την Εσθονική επικράτεια, οι οποίοι κατόπιν επισκέφθηκαν τα μνήματα του κοιμητηρίου της ενορίας και τέλεσαν τρισάγια για την ανάπαυση των ψυχών των προφιλών τους νεκρών.
Παρόντες στη Θεία Λειτουργία ήταν επίσης οι αρχές του Σέτουμα καθώς και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Εκκλησίων Επίσκοπος Χριστοφόρος Χίλλ με μέλη που τον συνόδευαν.

Την Κυριακή με την ευκαρία της παρεπιδημίας του Θεοφιλ. Επισκόπου Σαλάζης κ. Πετρωνίου και της συνοδείας του τελέσθηκε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στον Ιερό Καθεδρικό Ναό των Αγίων Συμεών και Άννης Ταλλίνης προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ταλλίνης και πάσης Εσθονίας κ. Στεφάνου και συλλειτουργούντων των Θεοφιλ. Επισκόπων Σαλάζης κ. Πετρωνίου, Τάρτου κ. Ηλιού και Χριστουπόλεως κ. Μακαρίου. Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε και ο Γάμος των ευλαβών πνευματικών παιδιών της Εκκλησίας Λάουρι και Γκούρτουν.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: