Μέσα σε τρεις μέρες, τρεις νέοι κληρικοί προστέθηκαν στην ιερατική οικογένεια της μητρόπολης Ξάνθης και Περιθεωρίου.

Μέσα σε κλίμα πνευματικής ανάτασης και χαράς, η μονή Παναγίας Αρχαγγελιώτισσας δέχθηκε την προηγούμενη βδομάδα στην αδελφότητά της τρεις νέους μοναχούς, εκ των οποίων οι δύο έλαβαν και τον πρώτο βαθμό της ιερωσύνης, αυτόν του διακόνου.

Την προηγούμενη Παρασκευή, στον ναό του αγίου Ελευθερίου Ξάνθης χειροτονήθηκε διάκονος ο νεοκαρείς πατήρ Μιχαήλ Κυριακίδης, πνευματικός καρπός της συγκεκριμένης ενορίας. Το Σάββατο, στον ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πηγαδίων Ξάνθης χειροτονήθηκε διάκονος ο πατήρ Απόστολος Λαμπαδώνης. Το απόγευμα της ίδιας μέρας, έγινε η κουρά του πατρός Μιχαήλ Χατζημιχαήλ.

Η χειροτονία του πατρός Μιχαήλ Κυριακίδη πραγματοποιήθηκε σε έναν ναό κατάμεστο από φίλους του νεοχειροτονηθέντα που προσήλθαν για να παραβρεθούν στην έναρξη της ιερατικής του πορείας.

Στη χειροτονία του πατρός Αποστόλου, ο νέος διάκονος, στον χειροτονητήριο λόγο του, αναφέρθηκε στην αξία της ιερωσύνης μέσα από του λόγους των Πατέρων της Εκκλησίας. Επίσης, μνημόνευσε όσους στάθηκαν σύμμαχοι και συμπαραστάτες στην πορεία της ζωής του, με πρώτο τον οικείο ποιμενάρχη.

Από την πλευρά του, ο μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων προέτρεψε τον νεοχειροτονηθέντα να μιμηθεί την πίστη και το θάρρος των Αποστόλων.

Κατά την κουρά του Σαββάτου, ο κ. Παντελεήμων τόνισε τη σημασία και την προσφορά του μοναχισμού μέχρι σήμερα στην πατρίδα μας. Απευθυνόμενος στον νεοκαρέντα π. Μιχαήλ, τον κάλεσε να προσεύχεται αδιαλείπτως σε όλη τη ζωή του.

Η Σοφία Καρεκλά έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Είναι υποψήφια διδάκτωρ στο Τμήμα Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του ΑΠΘ. Εργάζεται σε τηλεοπτικά κι έντυπα Μέσα, από το 2006.

Ετικέτες: