Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023 | 14:27

Τρία χρόνια προσφοράς για το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Τα τρία χρόνια λειτουργίας και προσφοράς στον συνάνθρωπο γιόρτασε το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αττικής και της Αποστολής, στο πλαίσιο της καθιερωμένης κοπής πίτας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες,παρουσία των εθελοντών γιατρών του ιατρείου.

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής έχει 19 παραρτήματα στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα και μέσα στα τρία χρόνια της λειτουργίας του έχει πραγματοποιήσει 24 οδοιπορικά υγείας, σε ακριτικές περιοχές της νησιωτικής και ηπειρωτικής χώρας.

Στηρίζει 35 Δήμους της Αττικής και 42 Δήμους, σε όλη την Ελλάδα, με κοινωνικά ιατρεία και κοινωνικά φαρμακεία.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης εξήρε το έργο των εθελοντών γιατρών και αναφέρθηκε στην δραστηριότητα του Ιατρείου, το οποίο συμπλήρωσε περισσότερες από 25.500 ιατρικές επισκέψεις.

«Ο ΙΣΑ ανταποκρινόμενος στον κοινωνικό του ρόλο είναι δίπλα στον ασθενή και στον αναξιοπαθούντα πολίτη που τον έχει ανάγκη. Περισσότεροι από 63 εθελοντές γιατροί 234 ειδικοτήτων προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο ιατρείο με εβδομαδιαία παρουσία καθώς και 150 εργαστηριακοί και κλινικοί γιατροί και ιδιωτικά εργαστήρια. Καθημερινά το κατώφλι του ιατρείου περνάνε περισσότεροι από 100 ασθενείς και χορηγούνται από 300- 500 φάρμακα. Στο Ιατρείο έχουν βρει καταφύγιο οι αναξιοπαθούντες και οι ανασφάλιστοι ασθενείς που «χτύπησε» η οικονομική κρίση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης.

Τους εθελοντές γιατρούς του ΙΣΑ ευχαρίστησε από την πλευρά του ο διευθυντής της ΜΚΟ Αποστολή της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Κώστας Δήμτσας, ο οποίος επισήμανε χαρακτηριστικά ότι «το ταξίδι που ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια μας έδωσε μεγάλη χαρά και πρωτόγνωρες εμπειρίες. Οργώσαμε θάλασσες, αντιμετωπίσαμε τρικυμίες, ωστόσο καταφέραμε τη δύσκολη αυτή περίοδο να είμαστε δίπλα στους ανθρώπους που υποφέρουν».

Τα τρία χρόνια λειτουργίας του Ιατρείου συγκεντρώθηκαν 1.200.000 φάρμακα, με τη δράση του ΣΚΑΙ “όλοι μαζί μπορούμε” ενώ συνεργάστηκε με 33 ενορίες της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και 26 Μητροπόλεις σε όλη την Ελλάδα.

Από τους ασθενείς που εξετάστηκαν, το 12,2% έπασχε από καρδιαγγειακό νόσημα, το 7,4% από ψυχιατρικά νοσήματα, το 6,3% είχε σακχαρώδη διαβήτη ενώ το 3,4% είχαν κακοήθειες στους οποίους έγιναν διαγνωστικές εξετάσεις και χορηγήθηκαν ανάλογες θεραπείες υψηλοτάτου κόστους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ