Το Σάββατο 16η Ιουνίου 2018, στο Καθολικό της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίου Γεωργίου Αρσανίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος χοροστάτησε κατά τη Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε προεξάρχοντος του Ηγουμένου Παν. Αρχιμ. Ευφραίμ Μανουσάκη, στο τέλος της οποίας τέλεσε το Τεσσαρακονθήμερο Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αοιδίμου Προηγουμένου της Μονής, Αρχιμανδρίτου Θεοφίλου Μανδελενάκη.

Στο Ιερό Μνημόσυνο παρέστησαν οι συγγενείς του μακαριστού Γέροντος και πιστοί που προσήλθαν για να συμπροσευχηθούν για την μακαρία ψυχή του.

Ο Επίσκοπός μας ομίλησε με λόγους θερμούς για τον αοίδιμο Προηγούμενο π. Θεόφιλο, για την προσφορά της αγάπης του στην Ιερά Μονή και στην Τοπική μας Εκκλησία. Ευχαρίστησε όλους, και ιδιαιτέρως τους κατά σάρκα οικείους του, οι οποίοι του συμπαραστάθηκαν κατά τα τελευταία έτη της επίγειας ζωής του και με πολλή αγάπη προς εκείνον φρόντισαν ώστε αυτά να είναι «χριστιανά, ανώδυνα, ανεπαίσχυντα και ειρηνικά», σύμφωνα με την προσευχή της Εκκλησίας μας.

Κείμενα από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης. Τα κείμενα αυτά δημοσιεύονται χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info

Ετικέτες: