Ελλάδα

Το Τίμιο Ξύλο από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων στην Ιερά Μητρόπολη Θήρας

Μεγίστη ευλογία απετέλεσε για το ποίμνιο της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας, Αμοργού & Νήσων η έλευση και επί δεκαήμερον παραμονή του Τιμίου Ξύλου από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων στον Ιερό Ενοριακό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Εμπορείου Θήρας.

Η άφιξη του ιερού σεβάσματος έγινε στον Αερολιμένα Σαντορίνης στις 13 Αυγούστου. Ακολούθησε λαμπρά υποδοχή στην Πλατεία Εμπορείου Θήρας με τη συμμετοχή κλήρου, λαού, εκπροσώπων της Πολιτείας, αγήματος του Αεροπορικού Αποσπάσματος Θήρας και της Φιλαρμονικής του Δήμου Θήρας.

Το Τίμιο Ξύλο υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού & Νήσων κ. Ἐπιφάνιος συμπαραστατούμενος από τον αιδεσιμολογιώτατο πρωτοπρεσβύτερο π. Νικόλαο Σιγάλα, Γενικό Ἀρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως και Εφημέριο Εμπορείου Θήρας, ενώ παρών ήταν και ο Επίσκοπος των Ρωμαιοκαθολικών Σύρου & Θήρας κ. Πέτρος. Ακολούθησε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θήρας και συμμετεχόντων πλειάδος ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Κατά την παραμονή του τμήματος του Τιμίου Σταυρού «ἐν ᾧ ἐτάθη Χριστός» πλήθος πιστών προσήλθε για να συμμετάσχει στις καθ’ ημέραν ακολουθίες που τελούνταν στον Ιερό Ενοριακό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Εμπορείου και να λάβει τη χάρη και την ευλογία του Τιμίου Ξύλου.

Το Τίμιο Ξύλο, συνοδευόμενο από τον πανοσιολογιώτατο αρχιμανδρίτη π. Χαράλαμπο Βαρβαγιάννη, αναχώρησε για το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων στις 24 Αυγούστου.

Εκ βάθους καρδίας ευχαριστίες οφείλονται στον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων και την περί Αυτόν Ιερά Σύνοδο για την ανταπόκριση στο αίτημα της Ιεράς Μητροπόλεως και την αποστολή της υψίστης ευλογίας στη νήσο Θήρα.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Στις εκδηλώσεις της Εστίας Θεολόγων Χάλκης ο μητροπολίτης Βρυούλων

Γραφείο Ρεπορτάζ

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Το μεγάλο «όπλο» στα χέρια των Χριστιανών είναι η προσευχή του ενός για τον άλλον»

Εκκλησία της Ελλάδος

O Ηγούμενος της Μονής Σταυρονικήτα στον Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου ομωνύμου Δήμου

Αναδημοσίευση

Ρώσος ηγούμενος απειλεί το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Σπύρος Παπαγεωργίου

H Θεσσαλονίκη υποδέχθηκε την Παναγία «του Όρους των Ελαιών»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Για πρώτη φορά δυο ταυτόχρονες «Ακοινωνησίες» κορυφής στην Ορθόδοξη Εκκλησία

Ανδρέας Λουδάρος